Center Parcs bouwt resorts in China

Het moederconcern van Center Parcs, Pierre et Vacances, staat voor een forse uitbreiding in China. Daar verandert niets aan ook al staat de belangrijkste partner onder zware financiële druk.
Het Franse bedrijf wil minimaal 50 grootschalige resorts bouwen in China. Vergelijkbare plannen sneuvelden eerder maar door de steun van grote financiers; Riverside, de China Development Bank en Country Garden lijkt het nu kansrijk. Thierry Hellin, bestuurder Pierre et Vacances, hoopt in China te profiteren van de sterk groeiende middenklasse. De bouw van een vakantiepark van zeker 500 woningen noorden van Peking begint binnenkort. De ontwikkeling en exploitatie stuurt Pierre et Vacances aan via een joint venture met HNA. HNA is ook voor 10% aandeelhouder in de uitbater van de parken, dat onder druk van Peking al gedwongen werd niet-strategische bezittingen buiten de landsgrenzen te verkopen. NHA is in Nederland naast Center Parcs ook eigenaar van Tip Trailer Services.
Enerzijds zet Pierre et Vacances in op overname en herbestemming van bestaande vastgoedprojecten, anderzijds worden er projecten van de grond af gepland. Riverside, de partij die de themaparken van Six Flags naar China haalt, zegt  1,5 miljard euro toe. Een van China’s grootste vastgoedconglomeraten, wil 3,8 miljard euro investeren in een 10-tal parken. Het grootste gedeelte van de geplande parken vloeit voort uit intentieovereenkomsten, getekend tijdens het recente bezoek van de president Macron van Frankrijk.
De naam Center Parcs maakt plaats voor Sunparks in China, Center Parcs slaat niet echt aan in China. Juridische argumenten spelden ook mee bij de naamsverandering.
Bron: het Financiële Dagblad.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *