448 leerlingen wandelen voor Amref Flying Doctors

Het is weer zover! 448 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Arnhem en omstreken trekken op Wereldwaterdag hun wandelschoenen uit de kast voor ‘Wandelen voor Water’. Het Nederlands Watermuseum en enthousiaste leden van Rotaryclub Rheden-Rozendaal organiseren op woensdag 22 maart een centrale wandeling in park Sonsbeek waar negen scholen aan meedoen. De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar een water- en sanitatieprogramma van Amref Flying Doctors in de sloppenwijken van Addis Ababa in Ethiopië. Tijdens de wandeling zijn de leerlingen te herkennen aan een blauwe rugzak waarin ze zes liter water dragen. Op deze manier zetten Nederlandse kinderen zich in voor veilig drinkwater en goed sanitair voor leeftijdsgenootjes in Ethiopië. Veel kinderen, leggen daar dagelijks enorme afstanden af met zware jerrycans om – vaak vervuild – drinkwater voor het gezin te halen.

Gastles op school
Voorafgaand aan de wandeling krijgen alle leerlingen een gastles over drinkwater en hygiëne in het algemeen en de huidige situatie in Ethiopië. Schoon drinkwater, voldoende toiletten en riolering zijn in de sloppenwijken van Addis Abbaba allerminst vanzelfsprekend. Het doel van de gastles is bewustwording: ‘Is een kwartier onder de douche staan in Nederland eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? Waar worstelen leeftijdgenootjes in Ethiopië bijvoorbeeld mee?’

Organisatie
De lokale organisatie ligt in handen van Het Nederlands Watermuseum en Rotaryclub Rheden-Rozendaal in nauwe samenwerking met de scholen. Vito, de mascotte van de Vitesse Kidsclub geeft om 08.50u het startschot voor de wandeling. Voorafgaand aan de wandeling wordt er een warming-up gegeven door Johannes Swarts. Rond 10.30 uur worden de kinderen terug verwacht voor de bekendmaking van het eindbedrag. Klik hier voor meer informatie.
Foto: Sacha de Boer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *