TOP Zomer gaat voor extra investeringen zorgen

TOP Zomer gaat voor extra investeringen zorgen

voorvoord-jan

Jan W. Olthof Uitgever

Door het enorme stabiele zomerweer is het genieten geblazen voor de campings en vakantieparken. Nederlanders kiezen massaal voor eigen land.  De bezetting is nog nooit zo hoog geweest. In mei jl. noteerden wij al 27,8% meer gasten dan in dezelfde periode vorig jaar. De CBS-cijfers voor juni en juli moeten nog komen. Maar als wij de berichten lezen en campingeigenaren spreken dan overtreft het bezettingscijfer alle verwachtingen. 2018 kan nu al de boeken in als topjaar voor de Nederlandse recreatie. Als wij de weergoden mogen geloven, dan zullen dit soort zomers geen uitzondering meer zijn. Meer en langere periodes met hoge temperaturen afgewisseld met kortstondige hevige regenbuien is dat wat ons te wachten staat? Een ding is zeker de onze recreatie vaart er wel bij als het weer in deze vorm blijft doorzetten. Niet alleen dan groei in het zomerseizoen maar ook het voor- en naseizoen zullen dan mooie cijfers laten zien.

Eigen formule of franchise
Met de RekreaVakkrant Investeringsmonitor 2018 op zak is het goed om met elkaar vast te stellen hoe het recreatielandschap zich gaat ontwikkelen. Zeker met een blijvend toenemende stroom toerisme is het voor de branche van belang eenheid in recreatieland uit te stralen. Onder het motto ‘In Nederland is het goed recreëren’ waarbij elk park hun eigen specifieke eigenschappen en gastvoordelen moet blijven etaleren. De strijd om de gast zal doorgaan. Ook zullen de bestaande formules zich versterken of op overname pad te gaan. Zelfs franchise biedt mogelijkheden. Samenwerken en schaalgrootte zijn van belang om een constante kwaliteit aan de gast te kunnen bieden en daar horen noodzakelijke investeringen bij. Elk merk dient zich te versterken om bij te blijven en deze zomers helpen daar enorm bij. Op de komende Recreatie Vakbeurs 27 t/m 29 november a.s. is dan gerichte oriëntatie niet overbodig. Met een verder geprofessionaliseerde formule gericht op thematisering per hal van het aanbod en uitstekende vindbaarheid van de standhouders.

Digitaal

Stel uw vizier ook af op www.rvk.nl en volg ons. Het aantal volgers op ons twitter account ‘twitter.com/rekreavakkrant’ stijgt steeds verder. Inmiddels zijn wij de grens van 3.700 zakelijke volgers gepasseerd! Wie volgt? Op naar de volgende mijlpaal 4.000 volgers.

Namens het RekreaVakkrant-team, op naar een mooi najaar die het fantastische recreatieseizoen 2018 alleen maar kan verfraaien. Veel leesplezier met deze editie van RekreaVakkrant. Het marketingvakblad voor de totale recreatiemarkt.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *