Apenheul: Leukste uitje van Nederland 2016

Dierenpark Apenheul in Apeldoorn is het ‘Leukste uitje van Nederland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Coen de Ruiter, directeur van Apenheul, ontving blij verrast de eerste prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. GaiaZOO in Kerkrade ontving de tweede prijs en Dierenpark Amersfoort de derde prijs. Een bezoek aan een dierentuin is volgens ANWB-leden het allerleukste om te doen. Niet eerder bestond de top drie van ‘Leukste uitjes van Nederland’ uit drie dierenparken.

De top drie van ‘Leukste uitjes van Nederland 2016’:
1.    De Apenheul in Apeldoorn
2.    GaiaZOO in Kerkrade
3.    Dierenpark Amersfoort

Winnaars per provincie:
Drenthe         Drents museum
Flevoland      Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Friesland       Natuurmuseum Fryslan
Gelderland    Speelboerderij en Maisdoolhof Malden
Groningen     DoeZoo Insektenwereld
Limburg         Kasteeltuinen Arcen
Noord-Brabant    Boerenbondsmuseum
Noord-Holland     Landgoed Hoenderdaell
Overijssel      Kinderboerderij Dondertman
Utrecht          Nationaal Militair Museum
Zeeland        Berkenhof’s Tropical Zoo
Zuid-Holland    Wellnessresort Elysium
Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ selecteerde de ANWB 26 uitjes op basis van bezoekersaantal (+400.000) en landelijke bekendheid. Alle uitjes die ANWB-leden beoordeeld hebben tijdens de verkiezing staan op het Land van de ANWB. Voor het zesde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Naast de publieksprijzen voor het ‘Leukste landelijke uitje’ en het ‘Leukste provinciale uitje’ kent ANWB ook prijzen toe aan het ‘Meest maatschappelijke uitje.’Met deze verkiezing steunt de ANWB veelbelovende, maatschappelijke initiatieven binnen de vrijetijdsbranche.
De winnaar van het ‘Meest maatschappelijk uitje 2016’ is Stichting Vier het Leven. Deze stichting geeft eenzame ouderen met een beperking de kans om met één op één begeleiding van vrijwilligers er op uit te gaan. Ook de vrijwilligers die dit mogelijk maken krijgen daarmee een goed gevoel. Het landelijke bereik van de stichting sprak de jury erg aan en de potentie om de activiteiten uit te breiden naar bijvoorbeeld een theater- of museumbezoek. Een prachtig initiatief dat de ANWB graag steunt om meer bekendheid te verkrijgen. Tweede plaats in deze verkiezing is voor DoeZoo Insektenwereld Leens en de derde plaats voor Onvergetelijk CODA.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *