Belgium here I come

column Zeeland, Bjorn
Bjorn Amys bjornamys@signala.be

Zo de decembermaand hebben we goed doorstaan. We hebben gezellig samen met familie in huiselijke kring de dagen gevierd, lekker gegeten en mooi het jaar samen knallend afgesloten. Onze kinderen hadden in de vakantie genoeg te doen. Onze jongste zoon Juul is helemaal gek van koken en heeft samen met mijn vrouw menig cake en taart gemaakt. Onze andere zoon Ari is helemaal gek van voetbal en heeft in de vakantie drie voetbaltoernooien gespeeld. Omdat ik zelf ook wat tijd over had ben ik nu bezig met een leuk leerprojectje met Ari gestart. In de decembermaand heeft ie een cadeau gekregen waar ie eerst geen idee van had wat ie ermee moest. Hij zit soms helemaal vastgegroeid aan de Playstation controller, dus het leek ons pedagogisch verantwoord (en gewenst) om het eens over een andere boeg te gooien en van zijn ‘game’ liefde een soort leerspel te maken. Via een of ander forum kwam ik de Bendoo box tegen. Dit is een zelfbouw mini computer met een complete programmeercursus erbij. Dit was een echt succes en hij is ermee aan de slag gegaan. Stapje voor stapje leert hij nu programmeren dus dat is wel gaaf!
Als ik terugkijk op hoogtepunten en dieptepunten zijn die er zeker geweest. Zakelijk ging het erg goed en hebben we het afgelopen jaar vele ondernemers geholpen met hun uitdagingen. Dieptepunt was toch wel het hele gedoe rond de splitsing, verkoop en overname van Delta. Dit zorgde best voor veel stress en afleiding van waar het voor mij als werknemer om ging en dat was gewoon mijn werk kunnen doen en klanten helpen. Privé hebben we vele mooie momenten beleefd met onze kinderen, hebben we afscheid moeten nemen van een trouwe hond en een nieuwe pup mogen verwelkomen. Ondertussen krijgen we te maken met ouders die echt oud worden en dingen beginnen te mankeren. Dit alles heeft me in het laatste deel van het jaar erg doen nadenken over waar ik nu sta als mens, partner, vader en zoon. Voor mezelf had ik het wel duidelijk, het was tijd voor verandering.
Deze constatering heeft mij doen bewegen om zelf mijn ontslag te nemen en een andere uitdaging te aanvaarden. Deze beslissing was voor mij toch wel even een behoorlijke kluif om te nemen, ik werk tenslotte al 8 jaar met veel plezier, veilig in mijn huidige functie. In mijn werk heb ik vele tientallen, zo niet honderden ondernemers geholpen met hun ICT uitdagingen. Terugkijkend op deze periode ben ik tevreden. Heb ik diverse branches bediend, heb ik meegeholpen aan het introduceren van nieuwe diensten en last but, zeker niet least de succesvolle stappen in de recreatie branche.
We hebben meer dan 7500 Zeeuwse accommodaties met snel internet ontsloten en daarmee honderdduizenden toeristen ervan laten genieten. Samengevat ben ik dus dik tevreden met het behaalde resultaat.
Als persoon ben ik ondernemend, accepteer ik niet direct een nee en is het glas altijd halfvol. Met deze instelling heb ik altijd gewerkt en wil ik ook blijven werken en vooral mijn klanten voorzien van goed advies en passende oplossingen. Nu woon ik letterlijk op de Nederlands Belgische grens en voor veel zaken zijn we Belgisch georiënteerd. Met enige trots kan ik zeggen dat, een klein groepje ervaren vakspecialisten, mij (precies op het juiste moment) gevraagd heeft om met hun in een nieuw bedrijf te stappen en daarmee ondernemers te gaan helpen met hun uitdagingen op ICT gebied. We gaan dit in België primair doen als ‘expert partner van Telenet’. Telenet is dé Belgische kabelprovider en heeft een breed scala aan zakelijke oplossingen die prima kunnen dienen als bouwblokken voor de nodige maatwerk oplossingen. We maken ook een vliegende start, want de eerste vakantieparken aan de kust worden al voor de komende zomer ontsloten met onze oplossing. Een ander kant van mijn werk zal worden het ontwikkelen van nieuwe concepten en oplossingen, grote kans dat u die in de toekomst nog wel eens zult tegenkomen. Jullie begrijpen vast dat ik niet kan wachten om te starten in februari. Uiteraard neem ik neem u graag mee op dit Belgisch avontuur. Belgium here I come!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *