Brabant als Designbestemming op de kaart

In voorbereiding op het landelijke themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’ in 2017 is een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen Brabantse culturele partners en marketingorganisaties. Een speciaal programma zet Brabant nationaal en internationaal als designbestemming op de kaart. Het is voor het eerst dat op deze schaal partijen gezamenlijk werken aan een sterk op design gerichte, culturele programmering.De samenwerking kwam tot stand op initiatief van VisitBrabant en de Dutch Design Foundation. Naast de gemeenten Tilburg, Breda, Helmond, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Bergeijk, Oisterwijk en de Provincie Noord-Brabant, zijn inmiddels meer dan vijftien Brabantse culturele organisaties betrokken bij het Brabantbrede programma. In 2017 is het precies honderd jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. Om deze mijlpaal te vieren is 2017 door NBTC-Holland Marketing, Den Haag, Leiden, Utrecht, Gelderland, Drachten en Brabant uitgeroepen tot het jaar van ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Brabant speelt daarop in via een speciale programmering. Na de succesvolle activiteiten rondom Vincent van Gogh in 2015 en Jheronimus Bosch in 2016, maakt Brabant zich daarmee opnieuw op voor een spraakmakend themajaar.

Design ontdekken in Brabant
In de programmering voor 2017 slaat Brabant een brug tussen het erfgoed van De Stijl en hedendaags design. Steden, vooraanstaande musea en locaties in onze provincie werken samen om een uniek inzicht te geven in de wereld van Dutch Design. Bezoekers komen direct in aanraking met het ontwerp- en productieproces dat zo kenmerkend was voor De Stijl en nog steeds is voor Dutch Design: toegankelijk, onconventioneel en vaak vol humor. Ze kunnen een kijkje nemen in de wereld van wereldberoemde Nederlandse designers van Brabantse bodem zoals Piet Hein Eek en Maarten Baas en bijzondere museale collecties ontdekken. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met design en creatie in tal van professionele werkplaatsen.
Met de Design Academy Eindhoven en de Dutch Design Week is Brabant een ware broedplaats voor innovatief design. De aftrap van het landelijke programma van het themajaar 2017 ‘Mondriaan tot Dutch Design’ vindt plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven op 24 oktober 2016. Op dat moment presenteren ook de Brabantse partijen het programma. Klik hier voor informatie.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *