Definitief ontwerp museum Paleis het Loo

Het definitieve ontwerp van KAAN Architecten voor het ‘nieuwe’ Paleis Het Loo is vandaag gepresenteerd. In 2018 start het omvangrijke project, medio 2021 is het vernieuwde en verbouwde Paleis Het Loo klaar. Een belangrijk onderdeel en tevens aanleiding voor het project is de renovatie. Deze betreft een grootschalige asbestsanering en vervanging van technische installaties en klimaatinstallaties.

Ondergrondse uitbreiding
Tegelijk met dit groot onderhoud vindt een ondergrondse uitbreiding onder het voorplein, de Bassecour, plaats. Met deze uitbreiding creëert Paleis Het Loo een royale entree met extra publieksfaciliteiten en ruimte voor de vaste collectie en wisseltentoonstellingen.

Van gras naar glas
De  eyecatchers in het ontwerp zijn de vier glasparterres op de Bassecour waarover een dun laagje water stroomt, een knipoog naar de fonteinen en waterpartijen in de tuinen. De combinatie van glas en water levert een bijzondere lichtinval op in de ondergrondse uitbreiding en vormt een beeldbepalende toevoeging aan Paleis Het Loo.

Juniorpaleis en Huis van Oranje
In de huidige Westvleugel verrijst een afdeling speciaal voor kinderen, het Juniorpaleis. De Oostvleugel wordt het Huis van Oranje, met achtergrondinformatie over de geschiedenis van het koningshuis. De inrichting van een aantal woonvertrekken in het paleis wordt ook anders. Bezoekers komen in 2021, net als de voormalige vorstelijke bewoners, over de Staatsietrap het paleis binnen. Voor het eerst worden ook enkele dienstvertrekken ingericht en opengesteld.

‘Anders Open’
De tuinen, stallen en de museumrestaurants blijven tijdens de verbouwing, van april tot en met september en in de weken rond Kerst, geopend voor publiek. Het hoofdgebouw is vanaf 8 januari 2018 gesloten. Medio 2021 staat de opening van het nieuwe Paleis Het Loo gepland. Klik hier voor meer informatie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *