Een kind kan het zien…

column-spelen-ilse
Ilse van der Put 
 bendeleider NSGK Speeltuinbende www.speeltuinbende.nl

Dit weekend was ik met mijn neefje bij een uitspanning in de Brabantse bossen. Neefje is dol op buitenspelen en is dus ook fanatiek lid van de Speeltuinbende. Als we samen zijn gaan we natuurlijk altijd buitenspelen. Zo ook dit weekend. We renden samen de speelplek bij het café in. “He”, riep ik. “Kijk nou!” “Wat denk je, kunnen Luna, Axel, Tim, Koen en al die andere kinderen van de Speeltuinbende hier ook spelen?” “Nou”, zei mijn neefje. “Tim wel, de andere niet. Er zijn drie drempels en dan is er zand! Dat is stom.  Ze moeten de drempels weghalen en een hellingbaan maken.” En hij rende weg, naar het klimrek. Mijn neefje is zes.

 


Gastvrij voor iedereen
Het restaurant waar we waren adverteert met ‘Gastvrij voor iedereen’. Het is een geweldige plek, het personeel is super gastvrij.  Maar ja, onbedoeld toch niet voor iedereen. Ja, er is een prachtig invalidentoilet. Nee, ouders met een ouder kind kunnen hun kind er niet verschonen. En nee, een (groot)ouder in een rolstoel of met rollator kan de speeltuin niet in. En nee, een kind met een loopbeperking kan de speeltuin niet in en ook het speelhoekje binnen niet. En dan heb ik het alleen nog maar over barrières die mensen met een loopbeperking ervaren. Gasten met een visuele beperking lopen, letterlijk, weer tegen andere dingen op.

Hoe moeilijk is het nou?
Volgens mij is het ni
et moeilijk. Ondernemer, nodig mijn neefje en zijn vriendjes van de Speeltuinbende uit. Ga met ons een middagje uit in uw eigen bedrijf. Wij hebben een geweldige middag en u krijgt gouden feedback zodat de kreet ‘Gastvrij voor iedereen’ bij uw bedrijf ook echt waar is.
Deal?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *