Eerste en enige attractiepark ter wereld met 2 Michelin-sterren

Voor de derde keer op rij is het fine-dining restaurant van Europa-Park met twee Michelin-sterren onderscheiden. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. De 39-jarige Peter Hagen-Wiest voert in restaurant Ammolite van themahotel Bell Rock de keukenbrigade aan. Als geen ander weet hij de internationale met de regionale keuken te combineren. In juli 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel Bell Rock. Amper een jaar later haalde het fine-dining restaurant van dit hotel de eerste Michelin-ster binnen. Weer een jaar later kwam de tweede ster erbij en deze heeft de uit Brengenz afkomstige Peter Hagen-Wiest opnieuw weten te bevestigen. Eerlijkheid is voor hem een belangrijk thema: “Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. In de afgelopen jaren heeft de keukenchef een topteam om zich heen weten te vormen. Sommelier Marco Gerlach en patissier David Mahn sleepten zelf ook al verschillende prijzen in de wacht. Samen kunnen ze naast de 2 Michelin-sterren ook bogen op 16 punten in de Gault Millau-gids. Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo’n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt o.a. 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *