Exclusieve Bloemkunst 2017

Van 16 tot en met 24 september 2017 vindt in Kasteel Groeneveld in Baarn de 2e editie van Bloemkunst plaats. In elke kasteelkamer presenteren toonaangevende bloemarrangeurs unieke florale kunstwerken. Het thema ‘afscheid van de zomer’ komt onder meer naar voren in de bloemselectie en het kleurgebruik van de imposante kunstwerken. Tijdens Bloemkunst 2017 is ook de lopende tentoonstelling Fiep, Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp, te bezoeken.

Smaakvol
Kasteel Groeneveld staat 9 dagen lang in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Van een metersgrote 3D-fantasiebloem tot bessenballustrades en van een orchideeënkroonluchter tot een levensgrote muziekdoos met calla’s en anjers. Ook zijn er bloemwerken te zien die gebaseerd zijn op de fantasierijke wereld van Fiep Westendorp en de elegante hoeden van ontwerpster Herma de Jong. In totaal worden meer dan 20.000 bloemen en planten gebruikt waaronder ook imposante Avalanche-rozen en exclusieve Anthuriums.

Crème de la crème
Bloemkunst 2017 staat onder artistieke leiding van bloemkunstenaar Hans Hoogerwerf. De florale presentaties worden gemaakt door diverse winnaars van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst zoals Dini Holtrop, Martin Groen en Max van de Sluis. Andere toparrangeurs zijn Marcel van der Haar (hoofdarrangeur Floraliën Nederland), Sarah Dikker (Beste Bloemstylist van Nederland) en meesterbinder Hanneke Frankema.

Speurtocht
Tijdens Bloemkunst 2017 kun je met hetzelfde entreebewijs ook de tentoonstelling van Fiep Westendorp bezoeken. Voor kinderen is er een buitenspeurtocht in de tuin en jonge kinderen (2-6 jaar) zijn welkom op de speelzolder van Kasteel Groeneveld. Onder leiding van Ben de Boomwachter is er bovendien een leuke zoektocht naar bijzondere bomen in het park (extra kosten: € 2,00 per deelnemer).
Kijk voor meer informatie op www.kasteelgroeneveld.nl

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *