Feestelijke opening De Groenzoom en Bergboezem Berkel

Zaterdag 25 juni wordt het natuur- en recreatiegebied De Groenzoom op feestelijke wijze open gesteld voor het publiek. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn in het hele gebied sportieve en leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. De Provincie Zuid-Holland heeft de gronden aangekocht en 16 miljoen beschikbaar gesteld voor de inrichting en het beheer van het gebied. Vanwege het belang van groen voor gezondheid, prettige leefomgeving en vestigingsklimaat voor bedrijven. Het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland hebben de afgelopen jaren samengewerkt aan de herinrichting van de Groenzoom en de Bergboezem Berkel. Het is nu een prachtig natuur- en recreatiegebied met ruimte voor een waterberging.

Officiële openingen
• De Groenzoom wordt om 11.00 uur officieel geopend door gedeputeerde Han Weber van de  Provincie Zuid-Holland op de Kleihoogt 7A, waar het projectbureau heeft gestaan.
• De Bergboezem Berkel wordt om 12.00 uur geopend door Hoogheemraad Ingrid ter Woorst van het Hoogheemraadschap van Delfland, aan de Molenweg bij het gemaal.
• Wethouders Jeroen Heuvelink en Jaap van Staalduine van de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp  zijn ook betrokken bij beide openingshandelingen.

De Groenzoom
De Groenzoom is een recreatie- en natuurgebied van 560 hectare op de grens van gemeenten Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. De Groenzoom was voorheen een gebied met veel glastuinbouw, maar is de afgelopen jaren doorontwikkeld voor recreatie, natuurontwikkeling en waterberging. De Groenzoom heeft een open karakter van een Hollandse polder met veel afwisseling van water, rietlanden graslanden en veel bruggen, waar bewoners van de natuur kunnen genieten.

Bergboezem Berkel
De Bergboezem Berkel is onderdeel van De Groenzoom en een belangrijke schakel voor de waterkwaliteit en het bergen en afvoeren van overtollig water in de polder Berkel. Van oudsher kan de Bergboezem Berkel ingezet worden als waterberging. Om ervoor te zorgen dat de inwoners van de polder Berkel ook in de toekomst droge voeten en schoon water hebben, heeft het Hoogheemraadschap van Delfland de waterberging Bergboezem Berkel geoptimaliseerd en vergroot. De Bergboezem Berkel kan ingezet worden als waterberging, maar is daarnaast ook een prachtige polder voor natuur en weidevogels.  Klik hier voor informatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *