Fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Friesland

Voor wie graag meerdaagse fietstochten maakt met een tentje achterop is er een nieuwe fietsroute ontwikkeld: de Natuurkampeerroute Friesland. Deze gaat langs achttien Natuurkampeerterreinen in de provincie, met optionele oversteek naar drie Waddeneilanden. De route is de vierde in de serie Natuurkampeerroutes die zijn ontwikkeld door Stichting De Groene Koepel in samenwerking met Stichting Landelijk Fietsplatform.

Fietsroute Friesland
De fietsroute door Friesland gaat langs meren en terpen, eeuwenoude wouden en bijzondere kerkjes en is 345 kilometer lang, de Wadden niet meegerekend. De route is gemaakt op basis van het knooppuntennetwerk en begint en eindigt bij Station Leeuwarden. Fietsers kunnen op elk gewenst punt starten en eindigen. In de routefolder is extra informatie opgenomen over de cultuurhistorie rond een aantal Natuurkampeerterreinen.

Update Natuurkampeerroutes
De overige drie Natuurkampeerroutes – Overijssel, Groningen en de Achterhoek – zijn geactualiseerd. De Natuurkampeerroutes zijn geschikt voor zowel beginnende fietsers als ervaren fietsers. Alle routes zijn ongeveer 300 kilometer lang en de lengte van de dagetappes kan naar eigen inzicht bepaald worden. De Natuurkampeerterreinen in de routes hebben allemaal het Fietsers Welkom-label. Er zijn extra voorzieningen voor fietsers, zoals bijvoorbeeld picknicktafels en slechtweervoorzieningen. Tot 19.00 uur wordt er een plekje vrijgehouden voor fietskampeerders. De Natuurkampeerroutes zijn te vinden op www.nederlandfietsland.nl/natuurkampeerroutes en hebben een downloadbare routefolder en gps-bestand.

De Groene Koepel
Stichting De Groene Koepel zorgt voor de erkenning, kwaliteitscontrole en promotie van groene overnachtingsaccommodatie in Nederland en vlak over de grenzen. Hieronder vallen de  Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en GroepsNatuurkampeerterreinen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *