De Friese zeilkampen draaien op volle toeren

De eerste helft van het zeilkampseizoen zit erop bij Zeilschool Pean. Sinds 9 juli hebben al bijna 400 kinderen genoten van een mooie zeilschool week. Voor de tweede helft van de zomer staan nog 323 kinderen klaar om naar de Friese Zeilschool te komen. Opvallende is een stijging van bijna 10% in het aantal Friese kinderen dat bij Pean komt zeilen. Christophe Meijer van Pean: “Om eerlijk te zijn kan ik dat niet meteen verklaren. Pean is één van de meest ‘Friese’ zeilscholen van Friesland. Een oude boerderij, zeer afgelegen, een onuitspreekbare Friese naam… en we bestaan al bijna 50 jaar. Elke zeilende Fries kent Pean als degelijke zeilschool. Wie het weet mag het zeggen, maar we zijn er wel “Tige Bliid“ mee!”

Groei door nieuwe zeilkampen
In brede zin zien ze bij Pean ook een stijging van het aantal cursisten buiten de zomervakantie. Dat komt met name door de unieke, nieuwe zeilkampen waarin schoolwerk en zeilen wordt gecombineerd: Schoolzeil. “In de herfstvakantie doen we leerstrategieën en zeilen, in de tweede helft van de kerstvakantie profielkeuze en zeilen en in de meivakantie herhalen we het succes van het Bètazeilkamp. Zeilen in combinatie met bijspijkeren en examentraining bètavakken bleek een gouden greep.”, aldus Meijer.

Focus op de zeilkampen
De komende 4 weken ligt de focus bij Pean nog geheel op de zeilkampen. Aanstaande zondag komen er weer 30 uitgeruste instructeurs en een paar uur later bijna 90 cursisten aan. Allemaal klaar voor de mooiste week van het jaar.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *