Friese zeilschool geselecteerd voor innovatielab bootshow Hiswa Rai

Van 7 t/m 11 maart mag zeilschool Pean met haar innovatieve concept ‘schoolzeil’ op het innovatielab van de HISWA staan. Pean is er trots op uit de vele inzendingen te zijn geselecteerd. De Friese zeilschool bestaat dit jaar 50 jaar en is nog steeds volop in ontwikkeling. De plek op het innovatielab is een prachtige kans.

Verbluffende resultaten
Bij schoolzeil worden schoolwerk en zeilkamp op unieke wijze gecombineerd. Bij de pilot ‘bètazeilkamp’ schreven cursisten zich in die hun schoolprestaties wilden verbeteren. De één wilde simpelweg niet blijven zitten, de ander wilde een punt hogen op bètavakken halen en weer een   ander wenste met een mooie cijferlijst het volgende schooljaar in te gaan. De resultaten waren verbluffend. Wie 6 dagen ‘schoolzeil’ had gevolgd, ging toch wél over, eindigde gemiddeld 1 punt hoger op het doelvak en kwam er in de breedte beter voor te staan.

Koers bepalen
Christophe Meijer van zeilschool Pean: “Kinderen leren meer door gepersonaliseerd onderwijs. Daarnaast is een voortdurende koppeling tussen theorie en praktijk heel belangrijk om leerstof echt tot je te nemen. Ten derde is de verhouding tussen mentale en fysieke inspanning belangrijk.” Het begint met een aantal simpele maar doeltreffende metaforen als: “Heb je het roer in handen, bepaal jij je koers? Heb je voordat je afvaart een plan waar je heen vaart en hoe je dat gaat doen?” Maar de docenten duiken natuurlijk ook de fysische diepte in door natuurkundige en wiskundige vraagstukken aan de zeilpraktijk te koppelen.

Natuur, docenten, leeftijdsgenoten
Vooraf aan een schoolzeilkamp wordt met een eerstegraadsdocent een leerplan gemaakt. Tijdens het kamp wordt ’s ochtend gestudeerd, ’s middag gezeild en ’s avonds zijn er een leuke verbredende of verdiepende lessen waar de theorie van de ochtend en de praktijk van de middag weer samenkomen. Er is een mix van de in de natuur gelegen zeilschool, de eerstegraadsvakdocenten, de enthousiaste zeilinstructeurs, die soms ook voor hun eindexamen aan het studeren zijn en leeftijdsgenoten. Dat zorgt ervoor dat zelfs de meest hardnekkige scholier de wind in de zeilen krijgt en successen boekt.

De Pean-stand
Tijdens de Hiswa kun je op de Pean-stand alvast een indruk krijgen van de mogelijkheden van een schoolzeilkamp. Naast schoolbanken, een simulatie ‘’hangen buiten de boot’’ en het oplossen van een theoretisch zeilvraagstuk, is er op twee beursdagen ook mogelijkheid voor het laten afnemen van een professionele persoonlijke leegstrategieëntest. Harriët Dalfsen van NHI studiebegeleiding is hiervoor aanwezig op de stand op:
– Vrijdag 9 maart van 15:00 t/m 17:00
– Zondag 11 maart van 12:30 t/m 15:30
Zij gebruikt de methode ’meer inzicht in leerstrategieën’  daarvoor. Bij interesse is het mogelijk vooraf een afspraak te maken via
info@pean.nl. Een mooie kans om te ontdekken hoe jij je je schoolwerk effectiever kunt aanpakken en er daardoor meer plezier in krijgt. De HISWA-RAI watersportbeurs is van 7 t/m 11 maart in Amsterdam. Het innovatielab staat in de centrale hal. Klik hier voor informatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *