Geen winst, wel op weg naar Nationaal Park

Ministerie geeft ondersteuning voor formele status

Ondanks dat Nationaal Park Nieuw Land niet tot één van de winnaars behoort in de verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland, ondersteunt het rijk het gebied alsnog bij het verkrijgen van de formele status van Nationaal Park. Hiermee krijgt de bijzondere natuur van Lepelaarplassen, Oostvaardersplassen, Marker Wadden en Markermeer de erkenning die het verdient.

Met het vooruitzicht van de formele status van Nationaal Park heeft de prijsvraag een stap voorwaarts opgeleverd voor Flevoland en Nieuw Land. De ontwikkeling van een nationaal park zal een impuls betekenen voor de metropoolregio Amsterdam en in het bijzonder Almere en Lelystad. Zoals het ministerie het gebied typeert is ‘Nieuw Land een innovatief plan en een nationaal park van de toekomst’.

We gaan door
Ook al is Nieuw Land geen prijswinnaar, de beoordeling van het plan en het vooruitzicht van de formele status stimuleert om op de ingeslagen weg door te gaan. “De samenwerking tussen de betrokken partijen en de kwaliteit van onze plannen zijn zo goed, dat wij Nationaal Park Nieuw Land verder zullen blijven ontwikkelen”, aldus gedeputeerde Michiel Rijsberman.

Nieuwe wildernis op man-made land
Nieuw Land wordt gevormd door de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer. Het vertelt als geen ander het oer-Hollandse verhaal van de strijd tegen het water. “Nationaal Park Nieuw Land is wat ons betreft daarom al een Nationaal Park met internationale allure!”, aldus gedeputeerde Rijsberman.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *