Genomineerden voor de TuinIdee Award

Op TuinIdee worden jaarlijks de nieuwe tuinproducten, collecties en planten gepresenteerd. Een vakkundige jury heeft zeven noviteiten geselecteerd die kans maken op de TuinIdee 2016 Innovatie Award. Door de toevoeging van TuinIdee Culinair dat inspeelt op het populaire moestuinieren, eten in eigen tuin en gezonde voeding zijn er onder de nominaties eetbare bloemen en fruitbomen zoals de appelboom met appels met rood vruchtvlees. Genomineerden voor de TuinIdee Award

De genomineerden zijn:
• De eetbare bloemen op pot van BloomBites®. Door speciale teelttechnieken, uitgebalanceerde potgrond en het juiste plantmateriaal zijn de bloemen eetbaar. De plant kan zowel binnen als buiten gehouden worden.
• De recyclede glaspilaren met ledlicht van HO-Jeuken zijn bijzondere tuinornamenten. Ze zijn gesmolten uit kleurloos glas met luchtbelletjes. Dit restglas wordt normaliter vernietigd.
• De op hout gestookte buitenkeuken van Culina Flamma combineert een oven met een barbecue, een bakplaat, een kookplaat, kan voedsel roken en is ook een tuinhaard.
• De duurzame Feltpot van GuanoKalong-shop is een plantenpot, gemaakt van een viltachtige poreuze geotextile stof. Hierdoor wordt de waterhuishouding in de pot beter geregeld en krijgen de wortels meer zuurstof.
• Het compacte zwembad van Nautilus Zwembaden (4,5m x 2,4m lxb) heeft een zitbank in het bad die plaats biedt aan 4 personen en kan worden uitgevoerd met hydrojets. Het maakt het mogelijk ook zwembaden in kleinere tuinen toe te passen.
• De fruitboom Rosalie van MiniTree heeft een intens rosé bloesem en heeft rood/groen blad. Het vruchtvlees van deze appel is rood wat voor extra beleving zorgt.
• Uniek aan het dak van de duurzame, koppelbare overkapping/ tuinpaviljoen van Bohaco is haar rechte uiterlijk. In het frame zit echter een schuin aflopend dak verborgen zodat de waterafvoer gewaarborgd blijft.
De winnaar wordt bekendgemaakt in het theater op TuinIdee op donderdag 25 februari a.s. om 15.00 uur.

Praktisch
TuinIdee 2016 is donderdag 25 t/m zondag 28 februari geopend van 10.00 – 18.00 uur en op vrijdag 26 februari tot 21.00 uur. Meer dan 275 exposanten, 40 inspiratietuinen en themahallen als TuinIdee Exclusief en Culinair. Meer info: www.tuinidee.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *