Ieder zijn eigen vak

column Zeeland, Bjorn
Bjorn Amys branchemanager recreatie DELTA / ZeelandNet bamys@delta.nl

Stelt u zicht eens voor dat een kabelaar een camping begint. Met TV en internet zal het dan wel goedkomen, maar hoe richt hij dan zijn camping in? Hoe krijgt u solide Wi-Fi bij uw gasten? U heeft daar vast wel al over nagedacht en al voorzieningen in getroffen. Toch blijkt dit vaak niet voldoende om uw gasten, het internet te kunnen bieden wat ze verwachten en beïnvloed dit hun vakantiebeleving. De laatste jaren hebben we veel ondernemers geholpen met deze uitdaging. De rode draad is, dat het overal net iets anders in elkaar zit. Of u nu een jachthaven, een camping, een hotel of een vakantiepark uitbaat maakt nogal een verschil. Elk type omgeving kent tenslotte zijn eigen karakter en voorzieningen. Er is een compleet andere aanpak nodig voor een jachthaven als dat je in een campingomgeving of vakantiepark nodig hebt. Stelt u zich voor: 100 gasten die gelijktijdig het internet op willen met allerlei apparaten. Daar is behoorlijk wat voor nodig. Voor een optimale dekking werk je met opstelpunten, daarnaast moeten deze ook in staat zijn het groot aantal gelijktijdig verbonden apparaten te bedienen. Als dit allemaal op orde is komen we op we het belangrijkste deel van de gehele oplossing, ‘de internetverbinding’. Deze dient voldoende ruim te zijn en afgestemd op uw klantprofiel. Dus geen gewone consumenten verbinding. Wanneer u kiest voor een snelle glasvezelverbinding dient u rekening te houden met voldoende capaciteit, je kunt tenslotte niet meer verdelen als dat er aangevoerd wordt.

een verbinding die niet op orde is, is te vergelijken met ‘ademen door een rietje’

Gelukkig kan uw netwerk prima aansloten worden op moderne netwerken en meegaan in de ‘vaart der volkeren’, zo bestaat er voor elke omgeving een oplossing die u ontzorgt en uw gasten laat genieten van haarscherpe televisie en supersnel draadloos internet. Dit is een prima fundament voor interactieve televisie op maat, speciaal voor de recreatie, geleverd vanuit een moderne netwerk. U hoeft niet meer wakker te liggen over vragen als: “heb ik wel voldoende internet”, “gaat mijn gast het wel prettig ervaren”, “heb ik de juiste TV zenders”, “is er een 24/7 helpdesk met professionele ondersteuning”, “is het toekomst vast”, “maak ik de juiste keuzes?” 

Eigen kopstations en zelf gebouwde internetnetwerken met Wi-Fi behoren straks tot het verleden. Deze ontwikkelingen worden steeds moeilijker bij te houden en vragen steeds meer kennis en aandacht. Ons motto is, ieder zijn eigen vak en laat u bijstaan door experts. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *