Kern met Pit: wie ontvangt de prijs?

 

Wie wordt de landelijke winnaar van Kern met Pit editie 2015 en ontvangt de Gouden Pit uit handen van Annemarie Jorritsma? Stemmen op de deelnemers van Kern met Pit kan tot en met 15 maart 2016 op www.kernmetpit.nl. Op de website vind je een overzicht van de twaalf provinciale trofeewinnaars. Kijk welk project in jouw provincie de trofee heeft gewonnen en help dit of een ander project om de Gouden Pit te ontvangen. Het afgelopen jaar hebben 124 bewonersgroepen zich hard gemaakt om hun leefomgeving te verbeteren. Samen met de begeleiding van KNHM is ze dit ook gelukt. Op 23 januari zijn in alle provincies prijsuitreikingen gehouden en is per provincie een winnaar geselecteerd.

Nationale prijsuitreiking
Internetstemmers, een vakjury en de deelnemers bepalen samen de landelijke winnaar editie 2015. Op zaterdag 19 maart wordt in het auditorium van de Rabobank in Utrecht de winnaar bekend gemaakt. Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM, zet het winnende burgerinitiatief extra in het zonnetje en overhandigt de felbegeerde Gouden Pit en een bedrag van 3.000 euro.

Kern met Pit
De participatiesamenleving een relatief nieuw begrip? Voor KNHM niet. Al 38 jaar bestaat Kern met Pit, de leefbaarheidswedstrijd van KNHM die burgers uitdaagt hun plan ter verbetering van de leefomgeving binnen een jaar realiseren. Meer dan tweeduizend burgerinitiatieven zijn de afgelopen jaren al met succes gerealiseerd. Denk hierbij aan het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, het opzetten van een museum over de plaatselijke historie, het uitzetten van een educatieve route in een natuurgebied of het organiseren van een groot theater waar het hele dorp aan mee doet.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *