Meer enthousiasme voor de Friese watersport creëren

Op zaterdag 23 april vindt de jaarlijkse Opstapdag in Friesland plaats. Het betreft een dag waarop de watersportplaatsen in Friesland uitpakken en zowel toeristen van buiten Friesland als het Friese publiek kennis laten maken met de watersport. Iedereen kan gratis deelnemen aan de verschillende festiviteiten die worden georganiseerd en gratis een boottochtje maken, met of zonder schipper. Dit jaar zijn er maar liefst 18 plaatsen die deelnemen ten opzichte van 7 vorig jaar. De Opstapdagen maken dit jaar deel uit van de landelijke campagne Proeven aan Friesland; met deze opzet wordt het grote aantal watersportbeoefenaars in met name het Westen van Nederland enthousiast gemaakt voor een vakantie in Friesland.
De insteek is om meer enthousiasme voor de Friese watersport te creëren en hiermee vooral ook jongeren te enthousiasmeren om de vergrijzing van het watersportpubliek tegen te gaan. Verschillende toeristische ondernemers benutten deze dag door al hun mogelijkheden aan het publiek te tonen. In elke plaats wordt voor de nodige entertainment gezorgd. Zo wordt een bezoek aan een deelnemende plaats van de Opstapdag een volledig dagje uit.Dit jaar kan het publiek opstappen in: Sneek, Langweer, Terherne, Heeg, Oudega, Offingawier, Eernewoude, Balk, Leeuwarden, Dokkum en tenslotte: de in 2013 geopende Noordelijke 11-steden vaarroute met als deelnemende plaatsen: Berltsum, St Annaparochie de Blikvaart, Vrouwbuurstermolen, Alde Leie, Feinsum, Bartlehiem, Burdaard en Aldtsjerk.  Aan de Opstapdagen is landelijke bekendheid gegeven door de Proeven aan Friesland-weekenden die door Merk Fryslân georganiseerd zijn. Deze themacampagne richt zich op de Nederlandse toerist en is een uitnodiging om Friesland als vakantiebestemming ‘uit te proberen’. Tijdens de twee Proeverijweekenden (15 t/m 17 en 22 t/m 24 april) kan de toerist kiezen uit tientallen gratis activiteiten en is er een volle evenementenagenda. Een groot aantal restaurants serveert – met korting – typisch Friese gerechten. Doordat de toeristische ondernemers aantrekkelijke kortingen (ook op overnachtingen) bieden, is de trigger om Friesland in deze weekenden eens ‘uit te proberen’ groot. Meer informatie is vindbaar op proevenaan.friesland.nl

De Opstapdagen is een initiatief van de stichting Varen in Friesland. De marketing en communicatie is in samenwerking met Merk Fryslân gerealiseerd.
foto: Marcel van Kammen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *