Nederlanders nemen liever hun smartphone mee op reis dan hun partner

Ook op reis kunnen we niet meer zonder: het absolute nummer 1 reisgadget is onze smartphone. De Hotels.com™ Mobile Travel Tracker laat het effect van dit onmisbare apparaat op ons boeking- en reisgedrag zien. Zo is de smartphone ons belangrijkste reisgadget en blijkt voor Nederlanders de prijs en de betaalmethode doorslaggevend, hoewel we relatief weinig spontaan last-minute boeken. De smartphone blijkt ook tijdens de reis een belangrijke bron van informatie – wat is het volgende eettentje, hotel of wandelroute? – en biedt veel mogelijkheden om reizen in de nabije toekomst nóg gemakkelijker te maken.

Smartphone als belangrijkste reisgadget
Volgens de Hotels.com Mobile Travel Tracker, een wereldwijd onderzoek onder 9.200 reizigers in 31 landen, waarvan 300 Nederlandse respondenten, maken Nederlandse reizigers gemiddeld drie reizen per jaar en slapen zij 12 nachten per jaar in een hotel. Smartphones worden steeds slimmer en daarom is het geen verrassing dat Nederlanders in 2015 gemiddeld maar liefst drie hotelverblijven met een smartphone boekten. Sterker nog, de liefde voor de smartphone lijkt groter dan die voor onze partners; 65% van de Nederlanders neemt het liefst zijn of haar smartphone mee op reis, liever nog dan een partner (54%).

Prijs en betaalmethode zijn belangrijke factoren om mobiel te boeken
Voor de tech-liefhebbende reiziger speelt niet alleen de prijs-kwaliteitsverhouding een doorslaggevende rol. Ook het aanbieden van een geschikte betaalmethode, oprechte gastenbeoordelingen en de juiste informatie over het hotel staan hoog op het wensenlijstje van de Nederlandse mobiele vakantieboeker.

Belangrijkste factoren waardoor reizigers mobiel boeken
1. Goede prijs-kwaliteitsverhouding – 45%
2. Geschikte betaalmethode – 44%
3. Oprechte gastenbeoordelingen – 35%
3. Gedetailleerde informatie over het hotel – 35%
4. Eenvoudig zoeken en resultaten filteren – 32%

Relatief weinig spontane lastminuteboekingen via smartphone
Hoewel een derde van de reizende Nederlanders bekent dat een smartphone hen een stuk spontaner maakt tijdens het reizen, boeken zij nog dikwijls ruim van tevoren hun hotelovernachtingen. Slechts een kleine 15% boekt een hotel in de week voor aankomst in het hotel. Wereldwijd is deze spontane trend beter waarneembaar; 42% van de wereldwijde reizigers heeft wel eens een hotel geboekt voor nog dezelfde avond. Of dit nu een goed uitgepakte date is, een vertraagd vliegtuig of een nieuw reisplan, het wereldwijde boekingsgedrag wordt steeds meer last-minute. Met gemiddeld drie reisapps op de smartphones van Nederlandse reizigers is de smartphone een onmisbare bron van informatie. Dat ene leuke lunchtentje vinden, toch nog even snel het weer checken, het uploaden van jaloersmakende foto’s op social media – we gebruiken onze smartphone werkelijk voor alles wat met onze reis te maken heeft. Waar zouden we zijn zonder onze trouwe smartphone?

Gebruik van smartphone op reis

  1. Inspiratie opdoen, informatie over bestemmingen en hotels – 31%
    2. Social media – 31%
    3. Weersvoorspelling checken – 30%
    4. GPS/kaarten om te navigeren – 29%
    5. Prijzen en deals vergelijken – 28%

De toekomst van reizen met je smartphone
Nu mobiele technologie zich razendsnel ontwikkelt, verandert het mobiele gebruik voor en tijdens het reizen ook. Daarom keek de Hotels.com Mobile Travel Tracker ook naar waar reizigers hun smartphone in de toekomst voor willen gebruiken. Het populairst was het boeken van een restaurant of vervoer nabij het hotel (20%), gevolgd door het achterlaten van een review voor een hotel (17%) en het opslaan van een digitale hotelkamersleutel op de smartphone (17%). De mogelijkheden zijn eindeloos. Raadpleeg mobiletraveltracker.hotels.com  voor meer informatie over de Hotels.com Mobile Travel Tracker.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *