Nederlandse superjachten grote winnaars

Nederlandse jachtbouwers hebben tijdens de World Superyacht Awards in Florence de prijs voor zowel het motorjacht als het zeiljacht van het jaar in de wacht gesleept. De Feadship Savannah en de Vitters sloep Unfurled deelden het podium met Claasen Shipyards (Atalante), Mulder Shipyard (Solis), Heesen Yachts (Sibelle), Holland Jachtbouw (Topaz) en een tweede Feadship (Symphony) en bevestigden hiermee de leidende positie van de jachtbouwers van de HISWA Holland Yachting Group. Niet minder dan 20 Nederlandse superjachten bereikten de finale van de prestigieuze jaarlijkse prijzen, waaronder ook Amels, Balk Shipyard, Oceanco en Van der Valk. “Het is iedere keer weer spannend. De winnaars werden dit jaar bepaald door een 22-koppige jury van superjachteigenaars en vooraanstaande spelers uit de industrie,” aldus Bas Nederpelt, voorzitter van de HISWA Holland Yachting Group. “Zij beoordeelden het niveau van design en constructie. Het feit dat deze prominente groep van collega’s onze leden de twee hoogste waarderingen en daarnaast nog zeven Neptunes toekenden, onderstreept de kwaliteit en kracht van de Nederlandse superjachtsector.”
“Deze uitmuntende prestatie benadrukt tevens het belang van de toeleveringssector in Nederland,” vervolgt Jeroen Sirag, export director van de HISWA Holland Yachting Group. “Van airconditioning tot verfsystemen en van elektrotechniek tot hydraulische oplossingen, onze leden zijn een schoolvoorbeeld van co-creatie. De apparatuur die zij leveren speelt een cruciale rol in het succes van de winnende Nederlandse superjachten, maar veel van de winnaars uit andere landen hebben ook geprofiteerd van de expertise van de toeleveranciers binnen de HISWA Holland Yachting Group.”

Toekomstige winnaars?
De fantastische resultaten tijdens de World Superyacht Awards volgen op indrukwekkende cijfers die onlangs werden gepubliceerd in het blad SuperYacht Times die bevestigen dat de toekomst van de Nederlandse werven er veelbelovend uitziet.Met 22 opleveringen in 2015, waarbij de gemiddelde waarde twee keer hoger lag dan die van het gemiddelde jacht elders ter wereld, haalden de leden van de HISWA Holland Yachting Group vorig jaar orders binnen voor nog eens 24 superjachten met een gemiddelde lengte van 56 meter; een toename van 26,3% vergeleken met 2014. De voorspelling voor 2016 ligt op 25 opleveringen met een totale lengte van 1425 meter.
Klik hier voor informatie.

 

close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.