Nieuwe editie De Texelaar vol mooie eilandverhalen

In elke editie van De Texelaar laten markante Texelaars het eiland van een onverwachte kant zien. Met het digitale magazine van VVV Texel beleef je hun verhalen in woord en beeld mee. In de nieuwe editie van De Texelaar alle aandacht voor stuntende kitesurfers, een creatieve strandjutter, een bevlogen imker én de kapitein van het nieuwe vlaggenschip van TESO, de Texelstroom.
Texelfans in Nederland, België en Duitsland kunnen met de nieuwe editie van De Texelaar weer even virtueel rondkijken op hun favoriete vakantie-eiland. Met het jaarlijkse kitesurfweekend in het vooruitzicht besteed het digitale magazine volop aandacht aan ’s werelds snelst groeiende watersport. Texel is volgens kenners een kiteparadijs. De brede stranden, harde wind en hoge golven, maar ook de prachtige kiteplekken zelf maken Texel tot een toplocatie waar op het water en in de lucht de mooiste jumps en loops gemaakt kunnen worden.

Duurzame veerboot
Met een bezoek aan de Texelstroom, de nieuwe state-of-the-art-veerboot van TESO, blijven we op het water. Het prachtige passagiersschip komt binnenkort in de vaart en met De Texelaar nemen we alvast een kijkje voor en achter de schermen. We laten het bijzondere interieur van de boot zien én het technisch vernuft achter deze uiterst duurzame veerboot. De Texelstroom is de eerste Europese veerboot die op gecomprimeerd aardgas vaart in plaats van diesel. Daarnaast wekt de boot een deel van zijn energieverbruik zelf op door middel van 462 zonnepanelen. Grote batterijkamers aan boord zorgen voor energie-opslag en worden daarnaast gevoed met groene walstroom.

Oerbij en juthout

Weer aan land gaan we op stap met twee bijzondere eilanders. Jacco van de Ree, van imkerij Bijenraadsel, verhuisde van Den Haag naar Texel om te gaan imkeren met de zwarte bij, de ‘oerbij’ die in de rest van Nederland verdween, maar op Texel wist te overleven. Maarten Brugge, hoteleigenaar en meubelmaker van juthout, vertelt waarom hij meteen op de fiets springt als het stormt. Als kleuter speurde hij al aan de hand van zijn opa langs het strand en na een goede noordwesterstorm gaat deze vrijetijdsjutter nog altijd op zoek naar juthout en bijzondere voorwerpen die langs het strand voor het oprapen liggen. Geniet van alle mooie verhalen en leer Texel nóg beter kennen met de nieuwe editie van De Texelaar!
De Texelaar verschijnt minimaal drie keer per jaar, wordt naar 50.000 lezers verstuurd en is in het Nederlands en Duits te lezen op www.texelaar.nl  en www.texelaar.de. VVV Texel is de eerste VVV die een digitaal magazine uitgeeft.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *