Ontbijtsessie toeristenbelasting

Het mooie weer tijdens de meivakantie resulteerde in bomvolle terrassen en topdrukte bij dagrecreaties. Daarnaast waren bijna twee miljoen Nederlanders afgelopen week op vakantie in eigen land. Dit doet de discussie weer oplaaien waarom de toeristenbelasting alleen wordt geheven op overnachtingen en niet op dagattracties en horeca. Is het traditionele toeristenbelasting systeem wel eerlijk? Wat zijn de mogelijkheden en kansen? Hoe gaan omringde landen hiermee om? Is toeristenbelasting fantastisch of niet?! In deze NRIT-CELTH ontbijtsessie op vrijdag 27 mei 2016 zetten we zowel gemeenten als ondernemers aan tot vernieuwing van de toeristenbelasting. Het is namelijk tijd voor een fundamentele omslag! Tips en adviezen om het roer om te gooien worden je aangereikt door deskundige sprekers:
•             Hans Dominicus, directeur CELTH, geeft je inzicht in welke vormen toeristenbelasting wordt geheven en doorberekend in omliggende landen.
•             Tom Jenkins, CEO European Tour Operators Association (ETOA), spreekt over de Europese visie van de toerisme- en vrijetijdssector op toeristenbelasting.
•             Marien Borgstein, onderzoek en projectleider BIZ-recreatiesector Lei Wageningen UR, vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden over de kansen van Bedrijven Investerings Zone (BIZ) voor de gastvrijheidseconomie in het buitengebied en de BIZ als mogelijk financieringsinstrument voor investeren in de bedrijfsomgeving. Doe inspiratie op en vertaal de aangereikte tips en adviezen naar goede concrete voorstellen voor de heffing in 2017! Bekijk het voorlopig programma online. We ontvangen je graag om 08.30 uur bij Bilderberg Hotel de Klepperman te Hoevelaken voor het ontbijt. Het inhoudelijk programma start om 09.00 uur. Wegens het interactieve karakter zijn er slechts 50 plaatsen beschikbaar. Mis deze unieke kans niet en schrijf nu in op www.nritmedia.nl/events.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *