Pop-upspeelplek

column-spelen-ilse
Ilse van der Put 
 bendeleider NSGK Speeltuinbende www.speeltuinbende.nl

Laatst werd ik gebeld door een beheerder van een natuurspeelplek, hij vroeg of hij bij de Speeltuinbende een waterpomp kon bestellen. Helaas voor de beller is de Speeltuinbende geen leverancier, geen ontwerper of bouwer van speelplekken. Geluk voor de beller, we kennen wel veel leveranciers en weten waar je bijvoorbeeld een waterpomp kunt vinden waar alle kinderen mee kunnen spelen. Dit soort vragen (die we wel vaker krijgen ook over aankleedtafels, aangepaste schommels, hellingshoeken, toiletten en nog veel meer) zette ons wel aan het denken. Hoe cool zou het zijn als we eens wel een speelplek bouwen? 

Supportbeurs 2016
Die kans kregen we eerder dan verwacht. Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 mei kan iedereen komen spelen in de Pop-uppeelplek van de Speeltuinbende op de Supportbeurs 2016! De Supportbeurs is een beurs voor mensen met een Fysieke beperking. De beurs is in de Jaarbeurs Utrecht.

Pop-upspeelplek
Samen met ontwerper Jan Ooms, Nooijen terreininrichting, KJ proyects en Scouting Nederland bouwen we op de beursvloer een groene speelplek waar alle kinderen, met én zonder handicap, lekker samen kunnen spelen. De Pop up speelplek nodigt uit tot ontdekken, uitproberen, onderzoeken en spelen. Voor kinderen én volwassenen. Voor instellingen, ondernemers én gemeentes. Het zal dé plek op de beurs zijn waar spelen, het belang van spelen en de mogelijkheden van spelen voor ondernemers en organisaties centraal staat. Bezoekers van de Pop-upspeelplek worden uitgedaagd de speelplek zelf te ontdekken. 

Kans voor ondernemers
Lezers van de RekreaVakkrant, ik wil jullie van harte uitnodigen naar deze bijzondere speelplek te komen en met ons en de andere bezoekers in gesprek te gaan over toegankelijkheid en samenspelen. Loop met ouders over de speelplek en vraag wat zij voor hun kind belangrijk vinden. Observeer spelende kinderen, zie hoe er samen gespeeld wordt, bespreek met de ontwerpers en adviseurs van de Speeltuinbende hoe uw speelplek een samenspeelplek kan zijn.
En, vergeet vooral ook niet om zelf te spelen 😉 Tot ziens bij de Pop Up Speelplek van de Speeltuinbende. Bezoek aan de beurs is gratis. Meer info:  www.supportexpo.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *