Prijzenregen voor Europa-Park

Na een record brekend jubileumjaar is het 2016-seizoen van Europa-Park opnieuw goed van start gegaan. Het park en de hotels noteren een uitstekende bezetting. Daarnaast mochten er dit voorjaar al enkele awards in ontvangst worden genomen. Naast prijzen voor het attractiepark, waren er ook onderscheidingen voor de hotels en het Halloween-evenement. Ook vanuit de Benelux gingen er twee awards naar het grootste attractiepark van Duitsland.

Attractiepark: enthousiaste beoordelingen
Gisteren verscheen het jaarlijkse bezoekersoverzicht van attractieparken, uitgevoerd door TEA/AECOM. Europa-Park staat met 5,5 miljoen bezoekers op de 21ste plaats van alle attractieparken wereldwijd. In Europa heeft alleen Disneyland Parijs meer bezoekers. Van al deze parken is Europa-Park voor de tweede keer op rij door vaktijdschrift Amusement Today uitgeroepen tot beste park ter wereld. Ook op Europees niveau scoort het park op reviewsites als Tripadvisor en Zoover het hoogste aantal punten. Zo ontving Europa-Park al enkele malen de Travelers’ Choice Award van TripAdvisor voor beste attractiepark van Europa. Begin mei mocht Europa-Park ook een award uit de Benelux ontvangen: De Diamond Themepark Award voor beste attractiepark in Europa. Deze verkiezing is een initiatief van een aantal parksites. Dit jaar bepaalden bijna 45.000 stemmers mede het resultaat. Hun stemmen telden voor 50% mee, de andere helft werd bepaald door de vakjury, die bestaat uit fervente fans die bijna wekelijks vanuit hun passie de parken bezoeken.

Beste horror-event ter wereld
Vorige week werden in Engeland de jaarlijkse ScareCon Annual Recognition Awards uitgereikt. Voor de vijfde keer vielen de Horror-Nights van Europa-Park in de prijzen. Met de award voor ‘Best Overseas Scare Event’ is dit Halloween-evenement opnieuw het beste horror-event ter wereld. Europa-Park einidigde daarmee vóór Walibi Holland, Walibi Belgium, Movie Park, Busch Gardens en Universal Studios Florida. De Horror Nights bestaan dit jaar tien jaar. Dit evenement vindt weer van 21 september tot en met 5 november plaats. Het start na sluiting van het park en hiervoor is een extra ticket benodigd. Meer informatie op www.horror-nights.de.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *