Provincie Overijssel zoekt (potentieel) beeldbepalende sport- en cultuurevenementen

Online aanmelden van evenementen kan vanaf 31 augustus

 Provincie Overijssel is op zoek naar (potentieel) beeldbepalende cultuur- en sportevenementen die Overijssel op de kaart zetten. Deze evenementen komen in aanmerking voor een financiële ondersteuning van drie jaar. Organisatoren kunnen vanaf woensdag 31 augustus tot en met vrijdag 23 september 2016 een Overijssels evenement online aanmelden. Op overijssel.nl/evenementen staan het aanmeldformulier en de specifieke selectiecriteria. Het College van Gedeputeerde Staten bepaalt, op basis van het advies van een deskundige onafhankelijke commissie, welke evenementen voor Overijssel (potentieel) beeldpalend zijn en voor ondersteuning in aanmerking komen.

Beeldbepalende evenementen vormen het fundament van het evenementenbeleid 2017-2019 van provincie Overijssel en zetten Overijssel (inter)nationaal op de kaart. Het gaat om gevestigde cultuur- en sportevenementen met een (inter)nationale en provinciale uitstraling, een groot mediabereik en een kwalitatief hoog niveau. Ook de gevestigde evenementen met potentie, dit zijn evenementen die het aantoonbare vermogen hebben binnen drie jaar door te groeien tot een beeldbepalend evenement, komen in aanmerking.

Online aanmelden
Organisatoren kunnen vanaf 31 augustus tot en met 23 september 2016 evenementen aanmelden. Dit is uitsluitend online mogelijk via overijssel.nl/evenementen. Op deze website staat het digitale aanmeldformulier en de specifieke selectiecriteria waaraan het evenement moet voldoen om kans te maken op de benoeming tot (potentieel) beeldbepalend evenement. Vervolgens worden alle aanmeldingen door een onafhankelijke commissie beoordeeld. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de wereld van sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementen. Uiteindelijk maakt het College van Gedeputeerde Staten in november 2016 bekend welke evenementen (potentieel) beeldbepalend zijn voor Overijssel en in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor de komende drie jaar. In totaal worden ongeveer 25 evenementen benoemd.

Kleinere evenementen
Ook kleinere regionale evenementen komen in aanmerking voor financiële ondersteuning. Voor het eind van dit jaar maakt provincie Overijssel bekend aan welke eisen een aanvraag moet voldoen en wanneer en op welke wijze organisatoren zich kunnen aanmelden. De uitgangspunten zijn: vernieuwend, gedragen door de lokale samenleving en ze moeten aansluiten bij het profiel van de streek.

Samen maken wij de provincie aantrekkelijk
Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie;  “Evenementen zijn belangrijk voor Overijssel. Een breed publiek maakt op laagdrempelige wijze kennis met boeiende sport- en cultuuractiviteiten. De evenementen maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie en vormen een impuls voor de regionale economie en werkgelegenheid. Ik vind het belangrijk dat wij de organisaties van dit soort beeldbepalende evenementen de komende drie jaar financieel ondersteunen.”

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *