Satellietschotels worden niet optimaal gebruikt

De komende maanden gaat Astra met een grote demonstratiecamper op pad om in heel Nederland voorlichting te geven over het gebruik en de mogelijkheden van satelliettelevisie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel caravan- en camperbezitters beschikken over een satellietschotel, maar niet goed op de hoogte zijn van wat ze er allemaal mee kunnen. Daar wil Astra, onderdeel van ’s werelds grootste satellietonderneming SES, de komende maanden verandering in brengen.

Honderden TV-zenders
Bijna elke Nederlandse caravan of camper is voorzien van een mobiele schotel, om op de camping toch TV te kunnen kijken. Voor Nederlandstalige programma’s heb je een betaald abonnement met een decoder nodig, maar de meeste programma’s in het Duits of Engels zijn gratis te ontvangen. Dat betekent dat je met een schotel de beschikking hebt over honderden gratis zenders, een veelheid ten opzichte van de kabel- en glasvezelabonnementen thuis.  Wat veel schotelbezitters niet weten, is dat je diezelfde schotel die je op de camping gebruikt, ook eenvoudig thuis kan aansluiten. Veel uitzendingen die via de satelliet worden aangeboden, zijn in HD of zelfs Ultra HD. Juist thuis hebben de meeste mensen de beste TV’s staan, waarmee deze uitzendingen vol tot hun recht komen. Astra wil met de Tour 2016 samen met Astra Service Dealers de mensen voorlichten over de mogelijkheden die hun mobiele satellietschotel ook thuis kan bieden.

Op pad met Sander Janson
Het gezicht van de voorlichtingscampagne is Sander Janson. Hij is bekend van populaire programma’s als Campinglife en Snowmagazine. Zie je Sander, dan denk je aan vakantie. Zijn portret is levensgroot afgebeeld op de camper van Astra. Samen met het promoteam en lokale Astra service dealers kom je hem deze zomer overal in Nederland tegen. De aftrap vond eind april al plaats op de Camper Experience in Zandvoort. Behalve op verschillende campings zijn ze dus ook te vinden op grote evenementen, zoals de Vierdaagse van Nijmegen van 19 tot 22 juli. Welke campings en evenementen er worden aangedaan en wanneer is te vinden op www.onastra.nl.

Ogen als schoteltjes
Tijdens de Camper Experience op 23 en 24 april in Zandvoort werden twee dingen duidelijk: bijna alle bezitters van campers en caravans zijn enthousiast over schoteltelevisie. Maar diezelfde enthousiaste bezitters weten niet wat er allemaal met hun schotel mogelijk is. Zodra ze dat horen, krijgen ze ogen als schoteltjes. Daarom is het goed dat we met de Astra Camper en de Astra Service Dealers deze zomer voorlichting geven.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *