Steeds meer Nederlanders sparen online voor vakantie

Steeds meer Nederlands sparen hun vakantie, of een deel daarvan, bij elkaar door aankopen te doen bij webwinkels. Uit cijfers blijkt dat het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van VakantieSpaarShop.nl met meer dan 50 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het vakantiegeld dat traditioneel in mei wordt uitbetaald wordt steeds minder gebruikt om de vakantie te betalen, zo becijferde ING onlangs. De sterke groei van online winkelen maakt het makkelijker en aantrekkelijker om de kosten van een vakantie te drukken door bij VakantieSpaarShop.nl vakantietegoed te sparen. Iedere aankoop die online bij winkels als Hema, Coolblue, Media Markt, Zalando, KPN en Thuisbezorgd.nl wordt gedaan levert direct tegoed op. In totaal zijn meer dan 900 winkels in ons land aangesloten. Nederlanders deden het afgelopen jaar ruim 140 miljoen aankopen via internet, dik 16 procent meer dan het jaar ervoor.

Veelzijdigheid
Het bij VakantieSpaarShop.nl opgebouwde tegoed kan ingewisseld worden voor vakantiecheques die besteed kunnen worden bij Roompot Vakanties of Hogenboom Vakantieparken. Hoe meer iemand online koopt, hoe goedkoper de vakantie wordt. De veelzijdigheid van grote retailers die bij het platform aangesloten zijn, maakt het een aantrekkelijke manier van geld besparen. Nog maar een krappe 4 op de 10 mensen geeft zijn vakantiegeld daadwerkelijk uit aan vakantie, zo meldde ING onlangs. Een paar jaar geleden was dit nog ruim de helft. Twintigers gebruiken het geld vooral om de bankrekening mee te spekken. De opbouw van een vermogen wordt voor jongeren bovendien belangrijker, nu zij eigen geld mee moeten brengen bij het kopen van een hun eerste huis. Dertigers en veertigers gebruiken het vakantiegeld relatief iets vaker om schulden af te lossen.

Over VakantieSpaarShop.nl
VakantieSpaarShop.nl is een online platform voor vakantiespaarders waarbij meer dan 900 Nederlandse retailers zijn aangesloten. Bij aankoop op het internet krijgt de consument een spaarvoordeel dat direct toegevoegd wordt aan het spaarsaldo. Als meer dan 25 euro tegoed is opgebouwd kan dit omgezet worden in vakantiecheques die besteed kunnen worden bij Roompot Vakanties of Hogenboom Vakantieparken. Beeld: Roompot Cadzand Bad

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *