Toename van het aantal accommodaties

voorvoord-jan
Jan W. Olthof Uitgever

3.910 bedrijven en 1.117.000 slaapplaatsen
Op 1 januari 2015 telde het CBS 3.910 verblijfsrecreatieve bedrijven. 17 procent van het aantal verblijfsrecreatieve logiesaccommodaties is gevestigd in de provincie Gelderland. Gelderland is daarmee de provincie met het grootste aantal verblijfsrecreatieve logiesaccommodaties. Gevolgd door Noord-Brabant en Zeeland met ieder 12%. De toename van het aantal accommodaties in Nederland tussen 2012 en 2015 is bijna gelijk verdeeld over de provincies. In alle provincies trad een groei op van 1 tot 5 procent, met uitzondering van Flevoland (0 procent), Groningen (-2 procent) en Zuid-Holland (-4 procent). Het beeld dat het aantal kampeerterreinen afneemt en juist meer huisjesterreinen en groepsaccommodaties verschijnen, gaat op voor vrijwel elke provincie. In Zeeland zijn er zelfs 65 huisjesterreinen bijgekomen sinds 2012; in Friesland waren dit er 51. In augustus 2015 telde het CBS ruim 1.117.000 slaapplaatsen bij verhuurders van vakantiehuisjes en appartementen, jeugdherbergen, vakantiekampen, kampeerterreinen en groepsaccommodaties. 16% van het aantal verblijfsrecreatieve slaapplaatsen is gesitueerd in de provincie Gelderland. En is daarmee de provincie met het grootste aantal verblijfsrecreatieve slaapplaatsen, gevolgd door Zeeland en Noord-Brabant.

Jubileumjaar
Komnunaar.nl en RekreaVakkrant gaan samen. Het inmiddels 20 jaar actieve lijfblad van en voor de recreatiemarkt is klaar voor het digitaal uitrollen van komnunaar.nl voor de consumentenmarkt. Dit jaar daarom gratis deelname voor alle recreatiebedrijven. Zorg dat u erbij staat op komnunaar.nl zowel in woord als beeld kunt u uw recreatiebedrijf profileren. Wij hebben gekozen voor een brede digitale benadering op zowel pc, iPad als iPhone. Overal bereikbaar en zowel op verblijfsrecreatie- als dagrecreatie niveau zijn alle bedrijven samengebracht. Op deze pagina leest u daar alles over.

Actueel nieuws
Het aantal volgers op ons twitter account ‘twitter.com/rekreavakkrant’ stijgt verder. Inmiddels hebben wij 3.250 zakelijke volgers. Op naar de volgende mijlpaal: 3.500 zakelijke volgers. Meldt u ook aan! De RekreaVakkrant-site en twitter geven u dan dagelijks de meest actuele informatie in de recreatiemarkt. Wie volgt? Veel leesplezier met deze editie van RekreaVakkrant en op naar een fantastische bezettingsgraad in 2016. De volgende uitgave van RekreaVakkrant verschijnt 27 mei a.s. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *