Treinen voor achtbaan

De achtbaan ‘Lost Gravity’ in Walibi Holland opent op 24 maart. De track is compleet en nu wordt er hard gewerkt aan het gebied rondom de achtbaan.

Primeur in Europa
De treinen voor Lost Gravity bieden plaats aan acht personen. In totaal passen er vier personen op een rij waarbij iedereen goed zicht heeft tijdens de rit, door een speciale cinema opstelling. De buitenste zitplaatsen zijn ‘floorless’. Dit houdt in dat bezoekers geen vaste grond onder de voeten hebben. De middelste twee plaatsen hebben wel een vloerplaat. Naast de bijzondere opstelling is er nog iets opmerkelijks aan de treinen: Lost Gravity gaat twee keer over de kop maar heeft geen beugels die over de schouders sluiten, zoals bij de meeste andere achtbanen. De bezoekers ervaren zo een nog extremere rit, doordat de beugels alleen over heup klemmen. Dit zorgt voor een buitengewoon vrije ervaring.

Crazy leipe elementen
De achtbaan heeft vernieuwende en spectaculaire elementen. Namen als Outside Banking, Dive Drop, Inclined Dive Loop, Zero-G Roll en airtime humps doen bij menig fan het hart sneller kloppen. Daarnaast bevat Lost Gravity een ‘Banked Top Hat’. In dit speciaal voor Walibi Holland ontworpen leipe element worden bezoekers vrijwel verticaal en razendsnel naar bijna 30 meter hoogte gebracht, om daar op een sensationele manier een gevoel van gewichtloosheid te ervaren.

Klik hier voor meer informatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *