TuinIdee 2018 inspiratie voor iedere tuinliefhebber

Nu de laatste koude winterdagen bijna ten einde zijn, kijkt heel Nederland halsreikend uit naar het voorjaar. De aftrap van het tuinseizoen vindt plaats tijdens TuinIdee 2018. Dit jaar in een nieuw jasje, met nóg meer aanbod en inspiratie voor iedereen die niet kan wachten om weer naar buiten te gaan. Van bekende sprekers uit de tuinwereld zoals (boer) Tom Groot en Rob Verlinden, tot aan workshops handlettering, hydrocultuur, tuinfotografie en meer. TuinIdee 2018 wordt op donderdag 22 februari 2018 om 14.30 uur officieel geopend door deltacommissaris Wim Kuijken en duurt tot en met zondag 25 februari. Kuijken is sinds 2010 deltacommissaris en is in die rol verantwoordelijk voor het nieuwe Deltaprogramma: een plan waarmee de overheid Nederland klimaatbestendig en waterrobuust wil maken. Het vergroenen van tuinen is hier onderdeel van. Jennie Elzinga, Beursmanager van TuinIdee 2018: “We merken dat mensen steeds meer tijd maken voor hun tuin. De een doet dat met het oog op gemak en luxe, terwijl de ander juist gaat voor groen en duurzaam. Maar wat mensen ook zoeken in een tuin, balkon of terras; TuinIdee biedt alle tuinliefhebbers ideeën, inspiratie en advies. Zodat we in het voorjaar met zijn allen weer met frisse energie naar buiten kunnen.”

Programma en praktische informatie
Op TuinIdee doen bezoekers inspiratie en nieuwe ideeën op voor de ultieme tuinbeleving. Bijvoorbeeld in het Tuintheater, waar (boer) Tom Groot en Jurgen Smit laten zien hoe je hanging baskets maakt van pvc-buizen, en Rob Verlinden en Ivo Putman allerlei tips geven over bloemen en planten in de tuin. Maar denk ook aan presentaties over de urban jungle of eetbaar onkruid. Nieuw deze editie zijn de creatieve workshops. Deze worden dagelijks gegeven om 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 en 16.30 uur en duren +/- 30-45 minuten. Bezoekers hebben de keuze uit:

  • Handlettering op een bloempot
  • Maak je eigen tuinschilderij
  • Knoop een macramé-plantenhanger
  • Maak kennis met hydrocultuur in glas
  • Basisworkshop tuinfotografie
  • Leer de basis van het glasmozaïeken
  • Creëer je eigen moshart bloemstuk
  • Tuinontwerp maken
  • Biologische balsem maken op basis van bijenwas
  • Zijden sjaal verven met natural dye

TuinIdee is van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2018 geopend van 10.00-18.00 uur. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.tuinidee.nl.

close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *