Utrecht is de zomerstad van Nederland

Maastricht weer populair

Niet het hippe Rotterdam of de internationale trekpleister Amsterdam, maar Utrecht is de zomerstad van Nederland. Verrekend naar het aantal inwoners weet Utrecht namelijk de meest waardevolle online PR te behalen van alle grote Nederlandse steden. Amsterdam haalt in absolute zin de meest waardevolle online PR binnen en er wordt ook het meest over de hoofdstad geschreven. Over Middelburg zijn we het meest positief. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Clipit naar de online buzz over de grote steden van Nederland.

Oranje Leeuwinnen
Traditioneel weet Amsterdam de hoogste PR-waarde te genereren. Ook in de maanden juni, juli en augustus is dat weer het geval, met 169 miljoen euro. Dat is ook niet zo gek; Amsterdam is de hoofdstad, een internationale trekpleister en is ook de grootste stad van ons land. Kijken we naar de PR-waarde per inwoner, dan zien we dat Utrecht relatief meer aandacht weet te genereren. Dat is vooral te danken aan Lieke Martens, Shanice van de Sanden en al die andere Oranje Leeuwinnen, die Europees Kampioen werden en zich in Utrecht lieten huldigen.

PR-waarde per inwoner top 3

  1. Utrecht
  2. Amsterdam
  3. Groningen

Dansen aan zee
Middelburg heeft het beste sentiment van alle gemeten steden; 68% van de berichten over de Zeeuwse hoofdstad is positief. Veel van die positieve berichten gaan over dance festivals en feesten; er wordt dus nog steeds flink gedanst aan zee. Maastricht weet, net als in onze onderzoeken in 2016 en 2015, opnieuw een plek in de top drie te bemachtigen. De huldiging van Tom Dumoulin, opnames voor het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht en dagjesmensen die genieten van een drankje op het Vrijthof; het draagt allemaal bij aan het positieve gevoel rond Maastricht.

Sentiment top 3

  1. Middelburg
  2. Maastricht
  3. Nijmegen

Ruim één miljoen
Amsterdam weet als enige stad de grens van één miljoen berichten te doorbreken. In totaal verschenen er 1,4 miljoen berichten over de hoofdstad in drie maanden. Net als vorig jaar volgt Rotterdam op de tweede plaats (820.231 berichten) en staat Utrecht derde (553.579 berichten). Verrekend naar aantal inwoners is Groningen de stad met de meeste berichten, voor Amsterdam en Utrecht.

Aantallen berichten top 3

  1. Amsterdam
  2. Rotterdam
  3. Utrecht

Inzicht in de complete data? Bekijk de infographic. Inzage in de onderzoekswhitepaper? Vraag deze direct aan via info@clipit.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *