Vechtdal Overijssel eerste toegankelijke vakantieregio van Nederland met zorg op locatie

Kick off project Zorgeloos Vechtdal met cross-overs vrije tijd en zorg

 Op 12 september 2017 heeft de bijeenkomst Zorgeloos Vechtdal plaatsgevonden bij camping  De Koeksebelt in Ommen. Vechtdal Marketing en de Vechtdalgemeenten zijn initiator van het project en zijn een samenwerking aangegaan met ‘Zorg op Locatie’, ‘Ongehinderd’, ‘Stichting Zet’ en ‘Ondernemershuis voor het Vechtdal’. Doel van het project is dat Vechtdal Overijssel de eerste toegankelijke vakantieregio van Nederland wordt, waar ook zorg op locatie geboden wordt. Ondernemers hebben de bijeenkomst als inspirerend, indrukwekkend en stimulerend ervaren.

 Zorgeloos Vechtdal…alle tijd voor iedereen!
 Er zijn veel Nederlanders die momenteel niet of nauwelijks op vakantie gaan omdat ze een toegankelijkheidswens en/of zorgbehoefte hebben. Deze doelgroep zal in de toekomst toenemen door de stijgende trend van vergrijzing. In Vechtdal Overijssel willen vrijetijdsondernemers iedereen een fantastische vakantie en/of dagje uit bieden en niemand uitsluiten. Vechtdal Overijssel.. alle tijd voor iedereen! Om dit te realiseren slaan partners en recreatiebedrijven de handen in één om toegankelijkheid te verbeteren, informatievoorziening te optimaliseren, een Kenniscentrum Zorgeloos Vechtdal op te richten, nieuwe arrangementen te ontwikkelen, een boekingsmodule door te ontwikkelen inclusief de mogelijkheid om zorgdiensten op het vakantieadres bij te boeken en Vechtdal Overijssel als icoon voor zorgeloos genieten op de toeristische landkaart te zetten.

 

Aanmelden voor projectdeelname
Alle bedrijven binnen verblijfsrecreatie, dagrecreatie, horeca, natuur en detailhandel uit de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Staphorst kunnen zich inschrijven voor dit project. Samen werken we aan een toegankelijke vakantieregio waar iedereen zich welkom voelt. Bedrijven kunnen meer informatie opvragen en zich aanmelden bij Anieke van Wijnen via avanwijnen@vechtdalmarketing.nl.
Om ondernemers tegemoet te komen in de kosten wordt in oktober 2017 een subsidieaanvraag ingediend. De bijdrage die ondernemers betalen aan het project is een belangrijke cofinanciering en daarom essentieel. Bedrijven die zich voor 17 oktober aanmelden ontvangen € 50 korting.

 Vechtdal Overijssel…alle tijd!
Daar waar rust en ruimte door het landschap stromen. Waar het leven voortkabbelt in hetzelfde tempo als het water van de Vecht. Dat is Vechtdal Overijssel. Hier vind je het nog: alle tijd voor jezelf en voor elkaar. Het aanbod varieert van (ANWB) topcampings en luxe logiesverstrekkers tot passievolle horeca en streekproducenten. Bovendien is Vechtdal Overijssel dé buitenspeelregio nr. 1 van Nederland. Het Vechtdal biedt je de mogelijkheid om tot rust te komen, tijd met elkaar door te brengen en bewust te genieten.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *