Veluwse Fotodag 4 september 2016

Op 4 september 2016 is het centrumgebied rond het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor voor de Veluwse Fotodag. De Veluwse Fotodag viert de passie voor fotografie en natuur met een hele dag vol boeiende lezingen, workshops en een fotomarkt in de prachtige natuur van de Hoge Veluwe!  Fotografie staat al jarenlang enorm in de belangstelling en de natuur is voor velen het belangrijkste onderwerp voor de lens. Daarom vindt de Veluwse Foto dag midden in de natuur plaats.
Bezoekers kunnen van 10.00 – 17.00 uur gratis foto-presentaties en lezingen bijwonen in de filmzaal van het bezoekerscentrum en de Hoedzaal naast het restaurant de Koperen Kop. Zo laat fotograaf Johan van der Wielen zien hoe je de Nederlandse natuur creatief in beelden vangt en Paul Klaver, bekend van de film de Nieuwe Wildernis, legt zich geheel toe op time-lapse fotografie; het versnellen van de tijd wordt dit ook wel genoemd. Harry Jans zoekt al jarenlang in de meest bijzondere berggebieden naar de mooiste bloemen terwijl Wim Weenink juist dichtbij blijft en zich helemaal richt op de Veluwse natuur. Deze en meer sprekers zullen met veel enthousiasme en passie de bezoekers inspireren. Voor de leergierige fotograaf zijn er fotoworkshops waarvoor een kleine vergoeding wordt gevraagd. Een valkenier met roofvogels en uilen maakt het actieve deel compleet.
Op het Marchantplein is een fotomarkt opgesteld waar grote merken zoals Nikon, Canon, Olympus, Sony, Gitzo, Samyang, Benro en vele anderen hun nieuwste producten presenteren. Toegang tot de Veluwse Fotodag is gratis, wel is een geldig toegangsbewijs voor Nationaal Park De Hoge Veluwe nodig die vooraf online of op de dag zelf bij de drie ingangen t.w. Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen kan worden aangeschaft. Na afloop van de Veluwse Fotodag kan het bezoek compleet worden gemaakt door verderop in het park de edelhertenbronst mee te maken en de veelzijdige natuur op de Veluwe vast te leggen. Camera mee dus! Nationaal Park de Hoge Veluwe is geopend van 9.00 – 20.00 u.
Kijk voor meer informatie op www.veluwsefotodagen.nl

Foto Veluwse Fotodag/Jan Vermeer

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *