Verhalenfestival op 18 waterlinielocaties

Van 3 juli t/m 28 augustus vindt het verhalenfestival Forten vol Verhalen (voorheen Zomer vol Verhalen) plaats op 18 forten en locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Stelling van Amsterdam en de Zuiderwaterlinie.  Forten vol Verhalen is een storytellingfestival voor de hele familie, met spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen. Verhalen die je bij blijven, verhalen die je voor altijd meeneemt. Deze zomer is Forten vol Verhalen op maar liefst 18 locaties aanwezig. De verhalen worden voorgedragen door topvertellers uit Nederland en België.

Trots op ons wereld erfgoed
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoed status, als een uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. Als alles goed gaat, komen beide linies in 2019 als een geheel op deze prestigieuze lijst. De Stelling van Amsterdam is al één van de 10 werelderfgoederen die Nederland rijk is. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de lijst van UNESCO Werelderfgoed vanwege zijn unieke karakter en de bijzondere geschiedenis. Dit jaar is het feest met 20 jaar het predicaat werelderfgoed. In het kader hiervan zullen er op de locaties van de Stelling van Amsterdam speciale historische verhalen te horen zijn die gaan over de geschiedenis van de forten en de stelling.
Informatie over het evenement en het reserveren van kaarten: www.fortenvolverhalen.nl.

Zomer vol Verhalen wordt georganiseerd door Stichting Liniebreed Ondernemen en Bureau Barel en mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Provincie Noord Holland, Fentener van Vlissingen Fonds, KF Hein Fonds, Gemeente Alkmaar.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *