Weekend van het Paard in NP De Hoge Veluwe

Op 1 en 2 juli is Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor van het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt, met onder andere een spectaculaire show van de Gele Rijders en een politiepaardenproef door de Bereden Brigade van de Koninklijke Marechaussee.

Op de Picknickweide in het centrumgebied van het Park kan iedereen beide dagen genieten van een afwisselend programma tussen 12.00 en 17.00 uur. Van shetlandercarroussel tot een slipjachtpresentatie door de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging en hun meute, en van dressuur in volledige vrijheid tot een indrukwekkende demonstratie achtspan rijden.

De Gele Rijders (Korps Rijdende Artillerie) geven op zondag een letterlijk knallende finale en laten zien hoe in vroeger tijden werd geoefend voor een veldslag, compleet met kanon en trompetgeschal. Tevens kan er deze dag worden genoten van een stoet historische rijtuigen. Beleef de tijd dat paard en wagen het straatbeeld bepaalden opnieuw! Om 13.30 zullen alle rijtuigen zich laten zien op het evenemententerrein.

Divers programma
Maar het programma kent meer hoogtepunten. Daniëlle Meyboom van Amable Paard en Inzicht verzorgt zaterdag een spetterend optreden met haar 2 prachtige paarden. Fries Jauke en Andalusier Llevado laten zien met hoeveel plezier ze hun oefeningen in vrijheid uitvoeren. Beide dagen is er een rassendemonstratie en een demonstratie boogschieten te paard. Verder wordt er op traditionele wijze hout uit het bos gesleept met paarden en zal Showteam Epona haar opwachting maken met hun prachtige bonte Tinkers. Bezoekers kunnen uiteraard zelf ook een ritje maken: in de huifkar óf op een pony. Het gezellige strodorp maakt het evenement compleet.

Ruiters gratis!
Ruiters die op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli te paard naar het Park komen, betalen voor zichzelf en hun paard geen entree.

Het Park en het paard
Al sinds haar oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gebruikten het edele dier graag om hun landgoed te verkennen. Ook voor de jacht met vrienden en zakenrelaties ging Anton graag te paard. De directeur van het Park heeft deze traditie voortgezet en gaat ook nog regelmatig te paard met Parkrelaties. Naast deze activiteiten is er tijdens het Weekend van het Paard nog veel meer te beleven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Kijk voor een compleet overzicht van alle activiteiten gedurende dit speciale weekend op de site.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *