Zeeland en Zeeuwse mosselen op het menu in Duitsland

Het Nederlands Mosselbureau, VVV Zeeland en NBTC slaan dit jaar voor de derde keer de handen ineen om Zeeuwse mosselen in de schijnwerpers te zetten in Duitsland. Doel van de campagne is om de bekendheid van Zeeuwse mosselen in Duitsland te vergroten en tegelijkertijd meer Duitse gasten te verleiden een bezoek aan de Zeeuwse kust te brengen. De aftrap van de campagne is tijdens de Hollandse Mosselweek in Duitsland van 1 tot 7 oktober.

Ambassadeurs Kotaska en Stelter
De Duitse tv-kok Mario Kotaska en presentator/cabaretier Bernd Stelter zijn weer van de partij. Nieuw in de campagne is dat korte filmpjes van dit duo worden gedeeld op sociale media. Kotaska en Stelter delen hun passie voor Zeeland en mosselen. Meevarend op een mosselkotter volgt Kotaska het mosselproces van herkomst tot eetmoment. Hij laat zien hoe makkelijk de mosselen te bereiden zijn en vertelt over de gezonde eigenschappen, smaak en beleving. Stelter laat zien waarom hij zoveel van het mooie Zeeland houdt: de uitgestrekte stranden, de vele fietsroutes en de pittoreske steden. En ook hij laat zich culinair verwennen.

Aandacht voor Zeeland en mosselen
Pers en redacties van Duitse tijdschriften en dagbladen worden persoonlijk benaderd met informatie over Zeeland en de Zeeuwse mosselen. In september vindt een eerste groepspersreis plaats naar Zeeland. De Hollandse mosselweek wordt afgetrapt op de Eat & Style beurs in Düsseldorf, waar consumenten de gelegenheid krijgen om de Zeeuwse mosselen zelf te proeven en samen met Mario Kotaska te bereiden. Gedurende de Mosselweek en de maanden daarna worden via social media en het gezamenlijke Facebookkanaal ‘Muschelzeit in Zeeland’ steeds nieuwe filmpjes van Kotaska en Stelter gedeeld. In samenwerking met TUI Ferienhaus wordt vanaf oktober de vorig jaar gelanceerde ‘culinair genieten campagne’ voortgezet. De campagne loopt van september 2016 tot en met maart 2017.


Duitsers houden van Nederlandse kust en Zeeland
De Nederlandse kust is een belangrijk onderdeel van de internationale marketing van Nederland. In 2015 brachten bijna 1,6 miljoen Duitsers een vakantie door aan de Nederlandse kust. In Zeeland verbleven vorig jaar bijna 700 duizend Duitsers die ruim 233 miljoen euro uitgaven. Patrick Polie van VVV Zeeland:  “Mosselen zijn een fantastisch icoon voor Zeeland om een campagne aan te koppelen. De afgelopen drie jaar hebben we een groei kunnen realiseren van zo’n 26 procent meer overnachtingen van Duitsers in Zeeland. De gezamenlijke campagne draagt bij aan dit succes.” Tilly Sintnicolaas van Het Nederlands Mosselbureau: “De belangstelling voor mosselen uit Zeeland groeit in Noordrijn-Westfalen, de regio waar we ons op richten. Juist door samen op te trekken met VVV Zeeland en NBTC kunnen we de bekendheid en het bijzondere imago van de Zeeuwse mossel versterken.” Anouk Susan van NBTC Duitsland: “Deze campagne draagt bij aan onze HollandCity-strategie om bezoekers meer te spreiden in tijd. Zeeland bezoeken en mosselen eten kan het hele jaar door.”
Klik hier voor informatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *