Ik zoek en zoek en boek……niet!


Suzanne van Ginneken Designstudio van Ginneken suzanne@vginneken.nl

Nadat ik twee speeltuinen had opgeleverd, nog wat ontwerpen had afgerond, snel even twee kennismakingsgesprekken had gevoerd en de kinderinspraakdag bij een zorginstelling had overleefd, bleek het ineens zomervakantie te zijn… O jee!
Dat bekende ANWB echtpaar van Brigitte Kaandorp heeft natuurlijk de Open dag op de zorgvuldig gekozen camping bezocht en lekker op tijd geboekt, want dan krijg je korting. Dat wil bij ons nou nooit lukken. Wij vertrekken meestal redelijk ongeorganiseerd, en drie dagen later dan gedacht, met de camper en bedenken onderweg wel zo’n beetje waar we heengaan. Dit jaar was daar het probleem dat we geen beschikking hadden over een camper, man niet meer wil kamperen met de tent en iedereen zeker wist dat alle leuke huisjes al volgeboekt waren in januari.
Dus ontstond het plan om met de auto te gaan trekken van huisje naar huisje, via lastminutes. Na flink wat uren googelen, hebben we uiteindelijk dankzij Airbnb toch een geweldige vakantie gehad. We logeerden in bijzondere, grote huizen met enorme tuinen met paard, trampoline of tamme kippen. En dan mochten we ook nog alle boeken lezen in de kast, de aanwezige barbecue gebruiken of een vuurtje stoken in de tuin. Gezelliger wordt het niet!
Waarom ging ik (en velen met mij) nu niet naar een camping of bungalowpark?
Ten eerste heb ik geen site kunnen vinden waarop je op een handige manier naar lastminute accommodaties op ook wat kleinere campings kan zoeken. En waarom staan er niet veel meer campings op Airbnb? Gemiste kans wat mij betreft. Een huisje op een camping is leuker voor de kinderen, want na een week zonder andere kinderen hebben ze wel erg de neiging om op de bank te blijven liggen met de Ipad. Het is echter geen doen om de sites van elke camping in bijvoorbeeld Limburg te moeten bekijken om te zien of ze nog iets vrij hebben. Na 5 minuten zoeken kom je er bij de meeste terreinen pas achter dat daar alles vol zit. En dan heb je nog honderd en drie camping-sites te gaan…
En als ik eindelijk iets vond, dan was het meestal een witte stacaravan in een rijtje op drie meter van de buren, op een camping met animatie van Hutjemutje de clown. Tja…. next dus.
Ik wil iets bijzonders, om een beetje inspiratie op te doen voor de rest van het jaar, wel met wat luxe, en voldoende ruimte en natuur en dat voor een redelijke prijs. En vergeet de snelle wifi niet, om verder te kunnen zoeken naar dat leuke plekje voor de week daarna.

Tips voor volgend jaar zijn welkom, misschien ga ik dan zelfs wel boeken in januari!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *