45ste Nationale Molendag op 13 en 14 mei

De 45ste Nationale Molendag wordt dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen in de buurt van binnen te bekijken. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen en het merendeel zet de deuren voor je open. Ga ook naar binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar. Kijk op molens.nl welke molens bij jou in de buurt open zijn.

Bijzondere activiteiten tijdens Nationale Molendag
Nationale Molendag is een bijzondere dag. Daarom organiseren vele moleneigenaren, molenaars en vrijwilligers extra activiteiten om het bezoek dubbel zo leuk te maken. Denk daarbij aan pannenkoeken en brood bakken, speurtochten, fiets- en wandelroutes, molen- en streekmarkten en vele activiteiten voor kinderen. Extra bijzonder zijn de verschillende verjaardagen van de molens. Zoals De Zwaluw in Oudemolen (Drenthe), die viert het 180-jarig bestaan of De Welvaart in Horn (Limburg), deze molen is dit jaar 200 jaar oud. De Arend in Terheijden (Noord-Brabant) viert zijn 275-jarig bestaan. Daarnaast heb je de unieke kans om de herbouw van de Koffiemolen in Egmond aan den Hoef (Noord-Holland) te bekijken. De kap ligt deze maand naast de molen. En De Volksvriend in Gemert (Noord-Brabant) kan eindelijk weer malen na 40 jaar stilstand, dat is zeker een bezoek waard.

Gratis kleurboekje en kleurwedstrijd
Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molen-kleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. Vereniging De Hollandsche Molen beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Over Nationale Molendag
Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag vind je op de site.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *