Aanbod vakantiehuizen blijft groeien

voorvoord-jan

Jan W. Olthof Uitgever

Consumentisme neemt toe

De verkoopt van recreatiewoningen in Nederland blijft maar stijgen,aldus makelaarsvereniging NVM in een rapport. Ook komen er steeds meer vakantiewoningen bij als belegging in een 2e huis. De lage spaarrente stuwt de verkoop. 3.750 Vakantiewoningen wisselden in 2016 van eigenaar, niet eerder lag dat zo hoog in deze eeuw. Volgens NVM is de aanschaf van een vakantiehuis lucratiever dan een spaarrekening. Wel liggen de verkoopprijzen nog 17% onder het recordniveau van het topjaar 2008, als dus de NVM. De bijna ongeremde groei heeft natuurlijk ook een keerzijde. Bewoners van onder andere Ameland en Zeeland laten hun ongenoegen blijken over de toenemende vercommercialisering van hun gebied. Het consumentisme neemt toe waardoor de gastvrijheid onderdruk komt te staan. Recreatieondernemers moeten in hun marketing ook hun directe leefomgeving betrekken. Open communicatie is hierbij van essentieel belang. Daarnaast heeft het toenemend aantal overnachtingsmogelijkheden ook een negatief effect op de prijsvorming. Hoe hoger het aanbod hoe lager de prijs is een ijzeren economische wet. De recreatiesector is er bij gebaat om het niet tot een ‘tulpenbollen’ manie te laten komen. Consument, gast, bewoner, gemeente en provincie vertonen allen hun gedrag en daar moeten wij rekening mee houden! Hoe profileer ik mijn recreatiebedrijf? Een van de mooie onderwerpen tijdens de komende Recreatie Vakbeurs. Op deze pagina leest u daar alles over.

Proactief
Bijblijven in een snel veranderende recreatiemarkt is meer dan noodzakelijk. Zeker in het zoekproces bij de consument. Vinden en gevonden worden blijft de centrale vraag! Als ondernemer moet u die trend volgen en hierbij staat de betrouwbaarheid van de vakinformatie voorop. RekreaVakkrant, site en twitter bieden u dat. Stel uw vizier af op 2017 en volg ons. Het aantal volgers op ons twitter account ‘twitter.com/rekreavakkrant’ stijgt steeds verder. Inmiddels zijn wij de grens van 3.625 zakelijke volgers gepasseerd! Wie volgt? Op naar de volgende mijlpaal 4.000 volgers. Meldt u daarnaast aan voor komnunaar.nl! Een proactieve site die voor u werkt. Gratis voor betalende abonnees.

Veel leesplezier met deze editie van RekreaVakkrant. Het marketingvakblad voor de totale recreatiemarkt. De volgende uitgave van verschijnt 29 september a.s. Uw prestatie, onze informatie!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *