Branchevereniging VHG organiseert ook in 2017 een Docentendag

Na het succes van de eerste Docentendag vorig jaar organiseert Branchevereniging VHG dit jaar op 5 oktober wederom zo’n dag voor docenten uit het groene mbo en vmbo. Deskundigen uit de sector zullen deze dag informatie geven over duurzaamheid, innovaties en ontwikkelingen in de branche.

Er is een grote vraag naar nieuwe innovatieve vakmensen. Branchevereniging VHG onderneemt gerichte activiteiten – waaronder deze Docentendag – om via samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven het onderwijs innovatief, leuk en attractief te maken om zo voldoende jongeren te interesseren voor deze mooie bedrijfstak.

Ontmoeten
Ruim tachtig docenten van groene mbo-scholen bezochten vorig jaar de eerste VHG-Docentendag in de Tuinen van Appeltern. Daar verzorgden diverse VHG-leden workshops over onderwerpen als groen en duurzaamheid, natuurlijk spelen, groen en gezondheid, biodiversiteit, innovatieve contracten en duurzame innovatie. De bezoekers waren enthousiast. Ze waardeerden het initiatief dat de dialoog tussen bedrijfsleven en onderwijs stimuleert en de kwaliteit van het onderwijs bevordert. ‘Ontmoeten’ was een belangrijke functie van deze dag. “Bedrijven moeten de scholen in en leerlingen méér naar de bedrijven. Zo krijgen leerlingen een beter beeld van wat de bedrijven doen”, aldus een van de deelnemers.

Gevraagd werd om zo’n dag met de nieuwste innovaties in het groen jaarlijks te herhalen. Dat gaat dus gebeuren. Noteer de datum alvast in uw agenda!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *