Braziliaanse velden klaar voor de Olympische Spelen

De sportvelden die gebruikt gaan worden voor het dames en heren voetbal en rugby-seven toernooi, liggen er stralend bij. Vanaf 3 augustus zullen in 8 stadions diverse landenteams strijden om de titel van olympisch kampioen. De speelintensiteit op het gras is zeer hoog. Op sommige velden zullen binnen een periode van 10-14 dagen maar liefst 10 wedstrijden gespeeld worden. Toch hebben de groundsmen en de graszaadleverancier er het volste vertrouwen in dat er gespeeld kan worden op mooie en sterke grasvelden. Graszaad van de Nederlandse leverancier keert voor de 2e keer in 2 jaar tijd terug naar de sportvelden van Brazilië. Naar aanleiding van het succes van het graszaad dat gebruikt is op het WK 2014, is DLF uitgekozen om de Braziliaanse groundsmen te helpen met de voorbereidingen van hun stadions voor ’s werelds grootste viering van Sport en Atletiek. De voorbereidingen omvatten de velden van het vrouwen en mannen voetbal en rugby-zeven toernooi. DLF ondersteunt daarbij de grasspecialisten en professionele aannemers die verantwoordelijk zijn voor de velden in Brazilië. Met de kostbare ervaringen uit het vorige WK-toernooi als een groot voordeel.
Augustus is het koele seizoen in Brazilië, dus tot de voorbereidingen geldt ook het overwinnen van de natuurlijke kiemrust van grassen. De oplossing hiervoor was om dezelfde graszaadtechnologie te gebruiken die ook in 2014 werd gebruikt; Doorzaaien met een speciaal graszaadmengsel ontwikkelt door middel van plantenveredelingsonderzoek van DLF. Het mengsel, dat heeft bewezen optimaal te zijn voor het Braziliaanse klimaat, biedt een perfect en uniform speeloppervlak voor alle wedstrijden van het toernooi. Het omvat de best presterende Engels raaigrasrassen en exclusieve 4turf® technologie. Alexandre Vieira dos Santos, mede-eigenaar van Greenleaf Gramados, het bedrijf dat de meeste velden op de Olympische Spelen onderhoud, zegt: “Onze belangrijkste uitdaging is om alle velden er goed uit te laten zien en in perfecte vorm te krijgen tijdens de winterperiode. Brazilië is een enorm continent en de logistieke uitdaging om producten van het noorden naar het zuiden te krijgen, zijn immens. In 2013 bij de Confederation Cup, voorafgaand aan de Word Cup in Brazilië 2014, zagen we in dat het goed presterende raaigrasmengsel van DLF de beste prestaties geeft om mee door te zaaien. De belangrijkste eigenschappen die het product moet hebben, zijn het aanpassingsvermogen aan verschillende klimaatzones en een goede schaduwtolerantie, dat van cruciaal belang is gezien de architectuur van de stadions. De velden zullen onder immense druk staan. Op sommige velden worden 10 wedstrijden gehouden over een periode van 10-14 dagen, dus kunnen we geen concessies doen aan de kwaliteit van het gras. We werken al enkele jaren met het sportveld graszaadmengsel van DLF en weten dat we kunnen vertrouwen op de prestaties en hoge betredingstolerantie tijdens de wedstrijden. Doorzaaien wordt regelmatig gedaan tussen april en augustus, de herfst- en winterperiode in Brazilië, in het Zuiden en Zuidoosten van Brazilië.De teams van professionele groundsmen zijn zeer tevreden over de voorbereidingen van de velden voor de Olympische Spelen en we beloven uitstekende velden voor de atleten voor de Olympische Spelen van 2016.”

Sportveldtechnologie verbetert met 4turf®
Het wereldwijde plantenveredelingsnetwerk van DLF is de drijvende kracht achter de recente wetenschappelijke ontwikkelingen binnen recreatie- en sportgras. De 4turf® technologie is het resultaat van deze prestatieverbeteringen. 4turf® is een tetraploïde Engels raaigras gekenmerkt door een snelle kieming, hoge tolerantie van ziekte, temperatuur en droogte, een diepere beworteling en een diepe groene kleur. 4turf® geeft groundsmen de eigenschappen die ze zoeken in een Worldclass sportveld.  Klik hier voor informatie.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *