Bronstexcursies edelherten ook dit jaar populair

De bronsttijd van de edelherten komt er aan. Edelhertmannetjes laten dan hun spectaculaire lokroep –het ‘burlen’- horen en strijden vaak letterlijk om de vrouwtjes. Ook dit jaar organiseert Staatsbosbeheer speciale bronstexcursies op verschillende locaties op de Veluwe en in de Oostvaardersplassen.
Er zijn dit jaar bijna 50 bronstexcursies vanaf zes verschillende locaties. Er is plek voor ruim 800 deelnemers. Dat zijn er evenveel als vorig jaar. Toen waren alle excursies al snel compleet volgeboekt. Het burlen van de edelherten is het best vroeg in de ochtend te beleven of in avond als het schemert. Boswachters kennen de plekjes waar de edelherten zich ophouden. De verschillende excursies hebben elk hun eigen invulling en starten op verschillende tijden. Zo kan de deelnemer ervoor kiezen te gaan kijken bij een wildkijkscherm in het Spelderholt bij Hoenderloo. Of met de ecorkar de Oostvaardersplassen in te trekken met een diner na afloop. Of een nachttocht maken door de bossen van Vierhouten. Of om 6 uur ’s ochtends te vertrekken bij Hoog Buurlo met na afloop een ontbijt.
De excursies zijn vanaf 18 september tot en met 22 oktober en zijn alleen online te boeken via www.staatsbosbeheer.nl/bronst.

beeld: Staatsbosbeheer.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *