Docent Recreatie in eindrace voor Leraar van het Jaar

Maarten Baar, docent Recreatie bij Gilde Opleidingen in Venlo, is doorgedrongen tot de tien beste leraren van 2016. Slechts twee rondes is de 35-jarige docent uit Geleen verwijderd van de landelijke titel Leraar van Jaar. “Apetrots en heel erg vereerd”, was de eerste reactie toen Maarten Baar hoorde dat hij zich één van de tien beste leraren mag noemen van het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland en daarmee meedingt naar de titel Leraar van het Jaar 2016. Met de jaarlijkse verkiezing wil de Onderwijscoöperatie aandacht vragen voor het vakmanschap van individuele leraren en voor de beroepsgroep als geheel. De genomineerden werden dit jaar geselecteerd uit maar liefst achthonderd aanmeldingen.

Entertainer
De nominatie van Maarten Baar is opvallend, omdat hij pas sinds 2013 voor de klas staat. Voor die tijd werkte hij twaalf jaar als entertainer bij een 5-sterrencamping in de Franse Ardèche. “Een droombaan. Met veel passie werkte ik daar met jonge campinggasten. Maar op een gegeven moment miste ik het thuisfront.” Terug in Nederland kon Maarten aan de slag als docent Recreatie bij Gilde Opleidingen en behaalde hij zijn lesbevoegdheid. “Met mijn praktijkervaring en de wens om te werken met jongeren was deze baan de perfecte vervolgstap in mijn carrière. Al had ik tegelijkertijd de angst dat het tegen zou vallen om tussen vier muren te zitten tegenover studenten die misschien helemaal niet op mij zitten te wachten. De praktijk is heel anders. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe manieren om studenten praktijkervaring op laten doen buiten de schoolmuren.”
Begin september wijst een beroepsjury drie finalisten per sector aan. De winnaars van de vier sectoren worden bekend gemaakt tijdens het Lerarencongres dat op 8 oktober in Amersfoort plaatsvindt.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *