Geocache-wedstrijd in Nederland en Vlaanderen

Dit jaar bestaat het netwerk van Trekkershutten dertig jaar. Om dit te vieren organiseert Stichting De Groene Koepel, die het netwerk sinds twee jaar promoot, in de maanden juni tot en met september een geocache-wedstrijd. De winnaar wint een gratis overnachting in een Trekkershut naar keuze.

Schatzoeken
Met het geocachen, een moderne vorm van schatzoeken, wil De Groene Koepel de diversiteit van de Trekkershuttenlocaties laten zien. Trekkershutten staan op verschillende type locaties, van rustige natuurcampings tot moderne jachthavens en vakantieparken met vele voorzieningen. In totaal zijn er circa 250 locaties in de Benelux met een of meer Trekkershutten. Op zo’n vijftig Trekkershuttenlocaties is tot en met september een cache te vinden met behulp van gps-coördinaten. Vinders maken ter plaatse een selfie met de schat en zetten deze op facebook of twitter met de hashtag #Trekkershutten. Begin oktober wordt uit deze inzendingen een winnaar geloot.

Eerste Trekkershut in Nederland
In 1986 werd de eerste Trekkershut geplaatst in Nederland, naar het idee van de Scandinavische stuga. Op 31 juli van datzelfde jaar werd Stichting Trekkershutten Nederland opgericht, om de inmiddels verschillende locaties met Trekkershutten op een overzichtelijke manier met elkaar te verbinden en te promoten. Nu, dertig jaar later, zijn er meer dan 750 Trekkershutten op zo’n 250 locaties in de Benelux. Ook is er de afgelopen jaren meer diversiteit in het type huisjes gekomen. Stichting Trekkershutten Nederland is in 2014 opgegaan in Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, die zich inzet voor groene verblijfsaccommodatie in Nederland en vlak over de grenzen. Naast het netwerk van Trekkershutten verzorgt zij ook het netwerk van Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen.

Coördinaties
De geocache-wedstrijd is een leuke manier om de Trekkershuttenlocaties te leren kennen. Iedereen, van jong tot oud, mag meedoen aan de jubileumactie. Het enige dat men nodig heeft, is een smartphone of een gps-apparaat. De coördinaties van de caches zijn te vinden op www.trekkershutten.nl/geocaching.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *