Een blijvende indruk

Tom Verbeek T. 0523 289 891 E. tomverbeek@evenementenhal.nl

U kent het vast wel… u loopt een winkel in, stapt de drempel over en ziet het personeel achter in de zaak met elkaar praten of een krantje lezen. Met een beetje geluk kan er nog net een goedemiddag van af. Wanneer u genoeg gezien heeft en alweer op de terugreis bent richting de uitgang, besluit een medewerker u alsnog aan te spreken:  “Kan ik helpen?”  Nee zegt u, ik kijk gewoon even rond.

Een paar minuten kostbare tijd verloren voor u en voor de winkel. Want heeft u er wel alles uit uw bezoek gehaald? Waar u naar zocht kan ergens anders liggen of misschien wilde u wel gewoon verrast worden met een mooie aanbieding, of een product waar u nog helemaal niet aan had gedacht. De medewerker had uw bezoek op zijn minst kunnen belonen, met een poging om u te verassen.

Waarom geen hartelijk welkom? Waarom wordt je initiatief niet beloond? Op zijn minst met een persoonlijke vraag in plaats van ‘waar kan ik u mee helpen’ , ‘kunt u het vinden?’ of ‘waar bent u naar op zoek?’ In de kroeg vraag je ook niet eerst om een date, voordat je iemand leert kennen.

Kijk eens goed naar de persoon die jouw winkel of stand binnenloopt. Wat staat er op zijn of haar kaartje, wat valt je op. Is de persoon alleen of heeft hij iemand meegenomen? Heeft hij/zij flyers in zijn hand, een keycord om of een plattegrond meegenomen? Waar gaat zijn of haar blik naar toe bij het toenaderen van je stand. Allemaal momenten waarop je kunt inspelen waardoor een businessgesprek een stuk makkelijker kan verlopen. Een andere mogelijkheid is om direct te vragen of ze uw merk kennen. Krijg je het antwoord ‘nee’, dan is dat de perfecte mogelijkheid om je voor te stellen. Waar staat je merk voor. En vergeet ook niet jezelf voor te stellen, zo leren jullie elkaar kennen.

Wat belangrijk is, is om actief te zijn, om een open houding te hebben. Instrueer uw personeel goed en behandel uw gasten zoals u behandeld zou willen worden. Begroet uw bezoekers en belangrijker, bedank hun voor de komst. Gebruik uw telefoon niet ter afleiding, maar alleen voor het scannen van uw relaties zodat er waardevolle matches ontstaan. Dat kan met behulp van de Evenementenhal App. En bovenal, geniet van alle aandacht en de spotlight waarin u en uw onderneming staat.

Een blij gezicht vergroot de kans op een blijvende indruk! Succes!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *