Een onvergetelijke zomer voor kinderen

Deze zomer zijn meer dan 26.000 vrijwilligers binnen Scouting actief om kinderen een geweldige zomer te bezorgen. Dat doen zij tijdens verschillende activiteiten: de jaarlijkse zomerkampen, een groot internationaal Scoutingkamp tussen Haarlem en Amsterdam en als klapper op de vuurpijl een onvergetelijke reis naar Amerika voor de World Scout Jamboree. Exclusief voorbereidingen zetten zij zich deze zomer gezamenlijk 4 miljoen uur in als vrijwilliger. Zo zorgen zij ervoor dat scouts de kans krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen en een onvergetelijke ervaring bij te schrijven. Ook dit jaar beginnen duizenden scouts hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Verspreid in binnen- en buitenland vinden er deze zomer meer dan 5.000 zomerkampen plaats die meer dan 80.000 jonge scouts een uitdagende week bezorgen. Om dit allemaal mogelijk te maken, beginnen de 26.000 vrijwilligers van Scouting vaak al maanden van tevoren met de voorbereidingen.

World Scout Jamboree
Deze zomer staan er ook twee bijzondere kampen op de planning: 2019 is het jaar van de World Scout Jamboree, een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 40.000 scouts aan mee uit 150 verschillende landen. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2019 organiseren Amerika, Mexico en Canada de Wereld Jamboree in Amerika van 22 juli t/m 2 augustus 2019.
Tijdens de World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Elk land bereidt activiteiten voor waarmee scouts elkaars cultuur leren kennen of waarbij specifieke thema’s als diversiteit of het klimaat aan de orde komen. Ook is er ruimte voor outdooractiviteiten zoals hiken, kanoën en klimmen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het kamp tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers waarbij vrienden voor het leven worden gemaakt. Klik hier voor informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *