Enorme houten speel-uil wordt nieuwe blikvanger Winterswijk

Een ruim vier meter hoge houten uil wordt de blikvanger van het vernieuwde Vrijheidspark in het centrum van Winterswijk. De uil is een speeltoestel voor kinderen en wordt gemaakt door een Deens bedrijf.

Binnenin het houten gevaarte komen trappen naar boven, waar kinderen door het oog van de uil naar buiten kunnen kijken richting kerktoren. Of ze kunnen halverwege via een glijbaantje naar buiten.

De afmetingen van de trappen binnenin zijn bestemd voor kinderen, maar ouders hebben wel gelegenheid hun kind te begeleiden. Het speeltoestel, dat een ton gaat kosten, voldoet aan alle Europese normen en is dus veilig voor kinderen. In en rond het toestel komen speciale valvloeren van zand. 

Oehoe

De houten uil op rotsblokken verwijst naar de oehoe die in de steengroeve van Winterswijk broedt. Wethouder Henk Jan Tannemaat is erg enthousiast over het toestel: ,,Het wordt een prachtig speeltoestel voor kinderen. We gaan hem half september feestelijk  in gebruik nemen.”

Het Vrijheidspark is sinds vorig najaar volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Bij de voormalige burgemeesterswoning in hartje Winterswijk, zijn meerdere speelplekken voor kinderen gecreëerd en komt er ook een horecagelegenheid.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *