Voedselattractie world food center in ede komt er toch

Daar moet de komende jaren een attractiepark over voedsel verrijzen, waar kinderen en volwassenen kunnen leren over de oorsprong van het eten en het belang van gezond voedsel.

Een van de attracties moet een machine worden die naar wens pizza’s bakt voor de bezoekers. Het educatieve pretpark moet het uithangbord worden van de regio rond Ede en Wageningen, dat zich op de kaart wil zetten als  Food Valley.

Second opinion 

De provincie beloofde eerder al om 17 miljoen mee te betalen aan het voedselattractiepark, maar eiste wel een second opinion van de plannen. Dat ligt er nu. 

En hoewel het rapport kritische noten bevat, is de algehele conclusie nog steeds positief. En dat was, zo leek het, eigenlijk een teleurstelling voor de Statenleden. Zij zijn zelf nog maar weinig enthousiast over het voedselpaleis. Een écht kritisch rapport had voor hen de keuze een stuk makkelijker gemaakt.

Alleen PvdA en VVD overwegen nog een extra debat aan te vragen over de kwestie. Doen ze dat niet, dan gaat het Gelderse geld zonder mitsen en maren naar Ede. Daar moet overigens de  gemeenteraad nog wel het laatste oordeel geven. 

Op het provinciehuis blijkt vooral coalitiepartij VVD zeer kritisch over de mogelijkheden van de WFC Experience om een succes te worden. Dat de beoogde exploitant, de TeKa groep, geen enkele ervaring heeft met attracties, geeft de partij weinig vertrouwen. De PvdA mist vooral de ‘wow-factor’. Welke attractie straks jaarlijks honderdduizenden mensen naar Ede moet gaan trekken, is fractievoorzitter Fokko Spoelstra  volstrekt onduidelijk.  

Het WFC is ooit bedacht door particulieren, maar wordt momenteel vooral gedragen door overheden, de beoogde exploitant en de projectontwikkelaar van het terrein. De beloofde bedrijven uit de foodsector hebben nog altijd geen handtekening gezet om ook mee te doen aan het project.

Bron: De Gelderlander

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *