EuroParcs vangt Oekraïense vluchtelingen langer op

EuroParcs heeft met verschillende gemeenten afspraken gemaakt over de verlenging van de tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. De bijna duizend Oekraïners die de vakantieparkenspecialist momenteel opvangt mogen in ieder geval tot eind 2023 in hun vakantiewoning blijven. Hiermee bieden EuroParcs en de gemeenten zekerheid aan de vluchtelingen, die sinds begin vorig jaar tijdelijk verblijven op zeven verschillende parken van EuroParcs.

EuroParcs-directeur Andries Bruil is blij dat de Oekraïense vluchtelingen tot zeker eind van dit jaar duidelijkheid hebben over hun verblijfplaats. “Al sinds de start van de oorlog in Oekraïne vangen wij op verzoek van de gemeenten vluchtelingen op in onze vakantiewoningen. Door deze mensen nu al duidelijkheid te geven, kunnen wij en de gemeenten hen meer toekomstperspectief bieden.”

Werkgelegenheid

Een aantal vluchtelingen dat verblijft op een van de vakantieparken heeft inmiddels ook werk gevonden in Nederland. Door deze verlenging maken de Oekraïners ook meer kans op de huidige arbeidsmarkt, doordat werkgevers nu ook weten dat zij daar in ieder geval heel 2023 verzekerd zijn van een woning. De Oekraïense vluchtelingen die in Nederland verblijven hebben vanwege een uitzonderingspositie geen werkvergunning nodig om te werken. Zij mogen dus betaald werk verrichten, wat gezien de krapte op de arbeidsmarkt ook voor werkgevers aantrekkelijk zou kunnen zijn.

De bijna duizend vluchtelingen zijn momenteel gehuisvest in zeven verschillende vakantieparken van EuroParcs verspreid over Nederland: Aan de Maas in Kerkdriel, Bad Hoophuizen en Veluwemeer in Nunspeet, Zuiderzee in Biddinghuizen, Bad Hulckesteijn in Nijkerk, Buitenhuizen in Velsen-Zuid en Poort van Zeeland in Hellevoetsluis.

Afspraken met woningeigenaren

De woningen waarin de vluchtelingen tijdelijk verblijven zijn overigens niet van EuroParcs zelf, maar van particuliere en zakelijke eigenaren die de recreatiewoning via EuroParcs voor verhuur aanbieden. Vanwege het langdurige karakter van de verhuur en het niet-recreatieve gebruik, is niet alleen toestemming van de gemeente nodig, maar ook van de eigenaren van de vakantiewoningen. “Gelukkig zijn deze eigenaren bereid ze nog langer te verhuren aan de vluchtelingen. Daarvoor zijn we ze dankbaar. De ervaring met deze groep gasten is ook heel goed. Ze zien de vakantiewoning echt als hun huis en gaan er zorgvuldig mee om”, aldus Bruil.

Over EuroParcs

EuroParcs Group is een Nederlandse onderneming met het hoofdkantoor in Apeldoorn. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van vakantieparken, de verkoop van vakantiewoningen aan particulieren en zakelijke beleggers en de verhuur ervan gedurende het hele jaar. EuroParcs biedt een scala aan vakantieparken op geliefde locaties in meerdere Europese landen. Het bedrijf wil originele, vernieuwende vakantieparken en concepten aanbieden voor alle doelgroepen en werkt aan het realiseren van internationale ambities. Inmiddels maken zo’n 65 parken in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk deel uit van de EuroParcs Group.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *